Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Інформація

Автори / Орхан Памук / Нобелівського лауреата з літератури звинуватили в образі турецького народу

Суд стамбульського району Шишлі визнав письменника Орхана Памука винним в образі турецького народу, передає газета Hurriyet. Тепер лауреат Нобелівської премії з літератури повинен виплатити шість тисяч лір (3,8 тисячі доларів) п'яти заявникам, які подали на нього скаргу в 2005 році. Також у нього є 15 днів на те, аби оскаржити рішення.

Памука засудили за заяву, опубліковану в цюріхській газеті Tages-Anzeiger. Письменник сказав, що в Туреччині було вбито мільйон вірмен і 30 тисяч курдів, але нікого, крім нього, це не хвилює. До суду на нього подав юрист Кемаль Керінчсіз та рідні чотирьох турецьких солдатів, які загинули у бойових діях.

Спочатку позов був відхилений; суд Шишлі постановив, що не можна визначити шкоду, заподіяну словами Памука конкретним представникам народу, якими і є позивачі. Проте апеляційна інстанція направила справу на новий розгляд; суд повинен був прийняти рішення, беручи до уваги гідність і самоповагу позивачів, а також почуття приналежності до народу.

В даний час один з потерпілих, колишній глава турецької Асоціації юристів Кемаль Керінчсіз знаходиться під арештом: він один з обвинувачених у справі про антиурядову організацію "Ергенекон". За заявою турецької влади, однією з цілей змовників було вбивство Памука.

Gazeta.ua

 
 

Додав Art-Vertep 29 березня 2011

Про автора

Памук народився 7 червня 1952 року в Стамбулі в заможній сім'ї, його батько був інженером. Навчався у американському коледжі Robert College, що знаходився у Стамбулі.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска