Увійти · Зареєструватися
 
Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Ігор Калинець / Презентація нової книги "Знане і незнане про Антонича:матеріяли до біографії Богдана Ігоря Антонича"

Нещодавно у Львові побачило світ друге, виправлене і доповнене видання книги Ігоря Калинця "Знане і незнане про Антонича: матеріяли до біографії Богдана Ігоря Антонича". Окрім обкладинки, яка виконана в стилі західноукраїнських модерних малярів 1930-х років, другий варіант відрізняється від першого (Львів: Друкарські куншти, 2010) вдвічі більшим обсягом тексту. Кількість ілюстрацій у новому виданні є більшою втричі.

Написана на широкому фактографічному матеріалі, книга Ігоря Калинця є на сьогодні найбільш авторитетним джерелом біографії одного з найвидатніших українських письменників ХХ століття, дає відповіді на низку питань, які не один рік ставлять собі читачі, поціновувачі та дослідники творчості Антонича, і які передусім ставив собі сам автор дослідження. Багато із описаних у книзі подій (віднайдення могили Антонича, заходи популяризації його творчості у 1960-х та 1980-х роках) пережив сам Ігор Калинець як їх ініціатор та активний учасник.

Книга є своєрідним внеском до відзначення 100-річчя від дня народження Богдана Ігоря Антонича, яке увінчалося низкою заходів різноманітного жанру. Саме у час ювілею Антонича в Ігоря Калинця зародилася ідея написати цю книгу.

До справи І. Калинця долучилося ще двоє людей, зокрема розділ "Університет" написав Данило Ільницький, дослідник життя і творчості Богдана Ігоря Антонича, упорядник його "Повного зібрання творів" (Львів: Літопис, 2009), а розділ "Антоничі в Бортятині" - Ольга Дядинчук, директор музею-садиби Антоничів у селі Бортятині Мостиського району Львівської області, де тривалий час проживали батьки Б. І. Антонича (тут вони й поховані), і де часто бував сам письменник.

Видання містить такі розділи: "Дитинство", "Гімназія", "Університет" (автором розділу є Данило Ільницький), "Гурток україністів, АНУМ, УТБ", "Левандівська "Просвіта"", "Антоничі в Бортятині" (автором розділу є Ольга Дядинчук), "Публікації", "Опера "Довбуш"", "Творчий процес", "Друзі", "Недуга", "Похорон", "Портрет", "Могила", "Наречена", "Архів".

Цінність книги і в "Додатках", у яких - статті Дмитра Бучинського, Валеріяна Ревуцького, Ірини Калинець, Івана Гречка, а також листи Ольги Олійник до о. Йосифа Кладочного і Миколи Неверлого, документи КГБ за 1987 р. та список усіх лауреатів літературного конкурсу "Привітання життя" імені Богдана Ігоря Антонича. Завершується книжка віршем учасника цього конкурсу, львівського поета Романа Тарнавського.

 

17 травня о 18:00 у львівській книгарні "Є" (пр. Свободи, 7) запланована презентація книги за участю автора та співавторів.

 

 
 

Додав Sh.Ocean 17 квітня 2011

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска