Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Pinchuk ArtCentre / Понад 1100 молодих українських художників претендують на отримання другої Премії PinchukArtCentre

17 квітня PinchukArtCentre завершив прийом заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre 2011 - першої приватної загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва, яка присуджується молодим українським художникам. Протягом трьох місяців понад 1100 митців з усіх регіонів України та зарубіжжя подали свої роботи на конкурс Премії. Всі роботи приймалися виключно в online-режимі через сайт Премії. Після первинної обробки отриманих заявок на предмет відповідності встановленому регламенту Премії до участі в конкурсі Премії PinchukArtCentre 2011 були допущені близько 1000 кандидатів.

Учасники конкурсу представили на розгляд близько 5 000 робіт, що охоплюють всі можливі медіа: живопис (1714), графіку (716), інсталяцію (225), скульптуру (188), фотографію (873), відео (94), змішану техніку (606) та інші (512).

Понад 80% художників, що подали свої заявки – віком до 30 років, а пропорція між чоловічою та жіночою статтю – майже рівна.

Крімтого, вцьомуроціназдобуттяпреміїподализаявкигромадяниУкраїни, які проживаютьзакордоном- вАвстрії(2), Англії(1), Бельгії(1), Білорусі (1), Данії (1), Ізраїлі(3), Індії(3), Італії(4), Казахстані(1), Канаді (1), Македонії(1), Нідерландах(2), Німеччині(6), ПівнічнійІрландії (1), Польщі(2), Росії (4), Румунії(1), США(6), Франції(1) та Японії(1).

Екхард Шнайдер, Генеральний директор PinchukArtCentre: «Вже другий раз поспіль ми отримуємо більше 1000 заявок і це приголомшливий результат, який свідчить про те, що сучасне мистецтво дуже затребуване в Україні і ми рухаємося в правильному напрямку, підтримуючи розвиток молодих художників. Показовим для нас є і той факт, що в цьому році суттєво розширився список країн, з яких надійшли заявки, адже це означає, що Премія PinchukArtCentre піднялася на новий рівень, коли про неї знають не лише українці, які проживають України, а й далеко за її кордонами».

Імена учасників шорт-листа, які визначаються експертною комісією Премії, будуть оголошені в травні 2011 року. До складу комісії увійдуть представники PinchukArtCentre і спеціально запрошені українські експерти. Склад комісії буде оголошено незабаром.

Роботи номінантів будуть представлені на виставці в PinchukArtCentre, яка відкриється 22 жовтня 2011 року. Володарі Головної і Спеціальних премій будуть визначені рішенням Міжнародного Журі Премії PinchukArtCentre у грудні 2011 року в Києві. Склад журі, до якого увійдуть світові експерти в області сучасного мистецтва, оголосять у момент відкриття виставки номінантів. Переможець у номінації «Приз громадськості» визначатиметься голосуванням серед відвідувачів PinchukArtCentre.

Інформаційна довідка:

Премія  PinchukArtCentre- перша в Україні приватна премія, метою якої є створення, підтримка і розвиток нового покоління молодих українських художників.

В рамках Премії PinchukArtCentre присуджується Головна премія, дві Спеціальні премії, а також «Приз громадськості»:

§                     Головна  премія PinchukArtCentre – 100 тисяч гривень і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу;

§                     Дві Спеціальні премії PinchukArtCentre – по 25 тисяч гривень кожна і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу;

§                     «Приз громадськості» – 10 тисяч гривень. Переможець буде визначений голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre, в якому пройде виставка 12 учасників шорт-листа.

Згідно регламентуПреміїучасть в конкурсі може взяти громадянин України віком від 16 до 35 років. Художник або група художників у зазначений термін мала представити на конкурс від 3 до 7 робіт і  вказати одну, яка, на їх думку, може взяти участь у виставці 12 учасників шорт-листа. Премія присуджується кожного непарного року, починаючи з 2009 р.

Офіційний сайт: prize.pinchukartcentre.org

PinchukArtCentre - один з найбільших центрів сучасного мистецтва в Східній Європі був відкритий у вересні 2006 року. Арт-центр є одним з проектів Фонду Віктора Пінчука у сфері культури. Серед основних видів діяльності – проведення виставок світових і українських художників, підтримка культурних проектів та ін.

Офіційний сайт: pinchukartcentre.org

 

 
 

Додав Sh.Ocean у п'ятницю о 10:25

Про автора

PinchukArtCentre – це міжнародний центр сучасного мистецтва XXI сторіччя, відкрита платформа для митців, мистецтва та суспільства.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска