Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

ДахаБраха ДахаБраха Baby 2010 6,74 Mb
ДахаБраха Вальс (2009 р.) 14,09 Mb
ДахаБраха Тарілка (2007 р.) 3,19 Mb
ДахаБраха Конопля 3.26 Mb
ДахаБраха За дуби 5.09 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / ДахаБраха / ДахаБраха + Port Mone = Чудовий Концерт

28 квітня українсько-білоруський тандем-секстет зіграв у столичному будинку офіцерів Чудовий Концерт.

Те, що робить ДахаБраха для іміджу України за кордоном важко переоцінити. Саме цей гурт настирно переконує жителів інших держав, що серед українців є нормальні люди, з якими можна розмовляти на одній мистецькій мові. На жаль, у самій Україні у цьому теж потрібно багато кого переконати.

Зала була заповнена далеко не вщент - чи то квитки були задорогими, чи то французькі барабанщики відтягнули частину глядачів. Але ті, що прийшли, не пожалкували – це було зрозуміло з оплесків, схвальних вигуків і колихання рядів у такт.

На сцені того вечора витупав секстет – по троє представників з України і Білорусі. Розпочали мінімалістичною замальовкою Port Mone. Акордеон, перкусія, бас-гітара – цього набору досить мінським чарівникам емоцій. Вони заглиблені у себе і свою музику. Публіка, мабуть і не помітивши моменту занурення, дуже швидко опиняється з музикантами на одній чуттєво-звуковій глибині.

ДахаБраха починає з «Веснянки». Феєрична композиція, ось він, дух нашої весни, ось вона радість теплих дощів і першоцвітів! Довести публіку до стану ейфорії зі стартвої пісні – ось що вміють робити загадкові українські музиканти!

У перервах між композиціями Марко Галаневич розповів, що обидва гурти ретельно і незвично готували свою програму. Надихатися вони вирушили на берег Дністра, там, на кордоні Тернопільської та Івано-Франківської областей, ДахаБраха і Port Mone провели тиждень, який приніс багато спільних музичних плодів. Ними, а також уже відомими речами й радували дуже щедру на оплески публіку.

Грали і по черзі, і разом. ДахаБраха окремо і з Port Mone ушістьох звучала невимовно добре й цікаво. На цьому фоні композиції, зіграні власне білорусами, як на мене, були дещо біднішими за рахунок відсутності вокалу чарівних дівчат у білих сукнях і високих чорних шапках.
Найгучніші оплески і захоплені зойки викликали вже знайома пісня Specially for you та свіженька «Весілля». Останню пан Галаневич назвав «пришелепкуватою» і «танцювальною, під яку неможливо танцювати» , хоча Ніна Гаренецька, несподівано, на тлі статичності усіх музикантів, виконала під неї пару па.

Музика обох колективів вдало створює настрій. Це такий медитативний аудіопосібник для людей, що хочуть пізнати себе і навколишній світ. Таку музику добе слухати випливши на середину ріки у човні, коли весла відкладено, ти лежиш горілиць, а між тобою і небом - прямий діалог.

Браво, ДахаБраха і Port Mone, Чудовий Концерт!

Український рок-портал

 
 

Додав Sh.Ocean 03 травня 2011

Про автора

ДахаБраха – етно-хаос гурт Автор проекту – Владислав Троїцький  Світ виникає з Хаосу. Музика постає з душі етносу.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска