Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Василь Махно / На Форум видавців приїде Василь Махно

До Львова на Форум видавців, що пройде 15-18 вересня, із Нью-Йорка (США) приїде поет, перекладач, есеїст, шанована у літературних колах людина не тільки в Україні, а й поза її межами Василь Махно.

Про це  повідомив сам письменник.

«Я маю офіційне запрошення на літературний фестиваль. Братиму участь у запланованих кількох читаннях», - зазначив Василь Махно.

Також письменник зізнався, що у видавництві «Критика» готується нова поетична збірка «Зимові листи», а також нова книжка есеїв «Котилася торба».

 

Василь Махно (1964) - поет, есеїст, перекладач. Викладав у Тернопільському та Яґеллонському університетах. Видав сім поетичних збірок, серед яких: “Книга пагорбів та годин” (Тернопіль, Лілея, 1996), “Лютневі елегії та інші вірші” (Львів, Каменяр, 1998), “Плавник риби” (Івано-Франківськ, Лілея-НВ, 2002), “38 віршів про Нью-Йорк і дещо інше” (Київ, Критика, 2004), “Cornelia Street Café: нові та вибрані вірші 1991-2006” (Київ, Факт, 2007). Також - книгу есеїв “Парк культури та відпочинку імені Ґертруди Стайн” (Київ, Критика, 2006). Дві п’єси - “Coney Island” (2006) та “Bitch/Beach Generation” (2007). Здійснив переклади польських поетів Збіґнєва Герберта “Струна світла” (Тернопіль, Лілея 1996) та Януша Шубера “Спійманий у сіть”(Київ, Критика, 2007). Перекладає сучасну польську (Богдан Задура, Анджей Сосновський, Януш Шубер, Анна Фрайліх), американську (Джин Валентайн, Джон Ешбері), сербську (Васко Попа) поезію. Вірші та есе Махна перекладено на 12 мов світу, зокрема польською, англійською, сербською, німецькою, вірменською, російською, румунською, словенською, малаяламською та литовською мовами. Учасник багатьох Міжнародних письменницьких форумів у Сербії, Румунії, Словенії, Польщі, Індії, Німеччині та США. З 2000 року мешкає у Нью-Йорку.

ZAXID.NET

 
 

Додав Sh.Ocean 19 травня 2011

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска