Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Юрій Винничук / Юрій Винничук пише роман про чотири повстанські родини Львова

Львівський письменник та поет Юрій Винничук на цьогорічному форумі видавців презентуватиме антологію 300 українських поетів, які загинули у першій половині ХХ століття. Форум відбудеться на початку осені у Львові.

"Такої антології в Україні ще ніхто не робив. Вже декілька років над нею працюю. Були дослідження, але не такі масштабні. Опрацював багато документів, які раніше були засекречені й ніхто про них не знав.

Справжнім відкриттям для Винничука став поет, який друкувався під псевдонімом Микола Первач.

"Насправді це був єврей Яков Гальперін. Він писав просто чудові вірші. Друкував їх у виданні Олени Теліги. Був українським націоналістом, за що його довгий час переслідували. Йому майже вдалось врятуватися, але поета видала його ж дружина. 1943-го вона знайшла собі коханця - угорського офіцера. Гальперін переховувався в квартирі онука Михайла Драгоманова. Разом з коханцем вони вирішили відібрати у чоловіка квартиру. Викликала Гальперіна на зустріч, де на нього чекали німці. В результаті його розстріляли", - розповів Gazeta.ua Винничук.

Також письменник закінчує роман "Танго смерті".

"У ньому йдеться про Львів 1930-х років. Роман повільно йде мені. У ньому намагаюсь розповісти про сумне весело, не пафосно. Описую життя чотирьох львівських повстанських родин: українську, польську, єврейську та німецьку. Коли їм запропонували перейти в Червону армію, всі вони відмовилися. Назва з'явилась від того, що один з героїв був музикантом. Сидів у концтаборі й разом із іншими в'язнями склав музику "Танго смерті". Під його звуки повстанці йшли на смерть" - поділився письменник.


http://gazeta.ua

 
 

Додав Art-Vertep 25 червня 2011

Про автора

  Юрій Винничук — український лінгвіст, журналіст, письменник, редактор. Біографія Освіту отримав у Прикарпатському університеті імені В.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска