Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Pinchuk ArtCentre / Оголошено імена 20 номінантів на здобуття Премії PinchukArtCentre 2011

4 липня 2011 року PinchukArtCentre оголосив імена 20 художників, номінованих на Премію PinchukArtCentre у 2011 році - загальнонаціональну премію у сфері сучасного мистецтва, що присуджується молодим українським художникам. Список було сформовано Експертною комісією конкурсу за результатами відбору з більш ніж 1 000 заявок, отриманих від молодих митців з усіх регіонів України та зарубіжжя.
© Large image

Номінанти першої Премії PinchukArtPrize 2009 та колектив PinchukArtCentre

До шорт-лісту Премії увійшли: 
 
Андрiй Галашин (Тернопіль),
Данiiл Галкiн (Дніпропетровськ), 
Гамлет Зіньківський (Харків), 
Добриня Іванов (Київ), 
Нікіта Кадан (Київ), 
Жанна Кадирова (Київ), 
Тарас Каменной (с. Високий Харківської області), 
Аліна Клейтман (Харків), 
Володимир Кузнєцов (Київ), 
Лада Наконечна (Київ), 
Сергій Петлюк (Львів), 
Сергій Радкевич (Луцьк), 
Микола Рідний (Харків), 
Степан Рябченко (Одеса), 
Іван Світличний (Харків), 
Олеся Хоменко (Київ), 
Микита Шаленний (Дніпропетровськ), 
Маша Шубіна (Київ), 
Наташа Шульте (Одеса), 
група Салманов-Корнієнко (Олексій Салманов, Київ; Дмитро Корнієнко, Київ). 
 
Екхард Шнайдер, Генеральний директор PinchukArtCentre прокоментував склад Експертної комісії, яка здійснювала відбір номінантів, він додав: «Вперше, так само як і для Премії Future Generation Art Prize, ми запросили незалежних експертів, які представляють різні регіони та мають великий художній досвід». Художник Павло Маков також зазначив: «Формуючи шорт-ліст, ми не мали серйозних протиріч, свідоцтвом чого може стати той факт, що майже всі номінанти отримали максимальну кількість голосів. При голосуванні ми керувалися в першу чергу двома принципами: роботи мають бути об’єктивно цікавими та нести високу художню цінність». 
 
Роботи номінантів будуть представлені на виставці в PinchukArtCentre, яка відкриється 29 жовтня 2011 року. Володарі Головної і Спеціальних премій визначатимуться рішенням Міжнародного Журі Премії в грудні 2011 року в Києві. Склад журі, до якого увійдуть світові експерти в галузі сучасного мистецтва, буде оголошено в момент відкриття виставки номінантів. Переможця у номінації «Приз громадськості» буде визначено голосуванням серед відвідувачів PinchukArtCentre. 
 
Володарі Головної та двох спеціальних премій, крім грошової нагороди в розмірі 100 тисяч гривень та 25 тисяч гривень відповідно, отримають можливість пройти стажування протягом місяця у майстернях всесвітньовідомих митців. Окрім того, володар Головної Премії автоматично потрапляє в шорт-ліст Future Generation Art Prize – міжнародної премії молодим художникам. Переможець у номінації «Приз громадськості» отримає премію в розмірі 10 тисяч гривень.
 
Премія PinchukArtCentre - перша в Україні приватна премія, метою якої є підтримка і розвиток нового покоління молодих українських художників. Згідно з регламентом Премії участь в конкурсі може взяти громадянин України віком від 16 до 35 років. Художник або група художників у зазначений термін має представити на конкурс від 3 до 7 робіт і вказати одну, яка, на їх думку, може взяти участь у виставці учасників шорт-ліста. Премія присуджується кожного непарного року, починаючи з 2009 року.
http://korydor.in.ua

 

 
 

Додав Sh.Ocean 06 липня 2011

Про автора

PinchukArtCentre – це міжнародний центр сучасного мистецтва XXI сторіччя, відкрита платформа для митців, мистецтва та суспільства.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска