Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Юрій Винничук / Юрій Винничук роман про довоєнний Львів хоче видати російською

Письменник Юрій Винничук обіцяє за 4 місяці закінчити роман "Танго смерті" про Львів 30-х років минулого століття. Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Це не пафосний роман. Але він про трагічний період довоєнний у Львові — життя батярів і богеми. Під час війни четверо друзів — українець, німець, поляк і єврей — розділяються і кожен іде своєї дорогою. Єврей потрапляє до концентраційного табору, німець - до німецької армії, але вони все-одно залишаються друзями і допомагають одне одному. Це не буде серйозний занудний тон, як в інших історичних романах. У мене це все буде з гумором, як у "Швейку". Я пишу шматками, уривками. Допишу за місяців чотири. До Нового року, може, видам", - розповів він.

З пропозицією видати роман до письменника звертаються кілька видавництв. Харківське "Фоліо" запропонувало видати "Танго смерті" російською.

"Я згоден. Хотілося б, щоб російськомовні читачі, а це переважно схід України, дізналися про багато речей, які досі для них невідомі, і щоб позбулися стереотипів щодо Львова. Щоб дізналися, що Львів - це мультинаціональне місто. А то в інтернеті стільки ідіотизмів пишуть. Наприклад, що поляки не дозволяли українцям ходити львівською бруківкою. Повний маразм вигадують. Про УПА також вигадки різні", - зауважив Юрій Винничук.

"Танго смерті" письменник називає історично-побутовим романом. До історичної теми звернувся не через літературну моду: "Я, коли прочитав списки розстріляних під Базаром 160 повстанців, і те, як їм запропонували перейти на бік Червоної армії, а вони відмовилися, співаючи "Ще не вмерла" під кулями, думав, що всі вони українці. А виявляється, там були поляки, євреї, чехи. Китаєць був навіть. Мене страшенно здивувало: що думали ці люди, коли помирали за Україну? Я спробував відповісти на це через їхніх синів, які теж мучаться цим питанням, а потім роблять той самий подвиг".

На цьогорічному форумі видавців, якій пройде у Львові з 14 по 18 вересня, письменник презентує двотомну антологію "Розстріляна муза" про 320 українських поетів, які загинули під час двох світових воєн і в роки сталінських репресій.


Фото

Gazeta.ua

 
 

Додав Sh.Ocean 03 вересня 2011

Про автора

  Юрій Винничук — український лінгвіст, журналіст, письменник, редактор. Біографія Освіту отримав у Прикарпатському університеті імені В.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска