Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Юрій Андрухович / Магія чисел та літературні ігри Юрія Андруховича

Довгоочікуваний роман Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст» заволодів читацькою увагою ще задовго до своєї появи на полицях книгарень. Згадана книга є своєрідним автобіографічним атласом світу письменника – враженням від 111 відвіданих міст.

Легко визначилась і дата офіційної презентації - 11.11.11, а згодом виявилось, що числові збіги спостерігаємо чи не на кожному з етапів її створення. Так, останній текст «Лексикону...» Юрій Андрухович завершив 1.01.11, а верстку підписував 2 вересня під час ІІ Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ - за 11 тижнів до майбутньої  презентації.

До слова, потрапити на цю подію можна буде за запрошенням, а щоб отримати його, потрібно вступити у своєрідну літературну гру з автором і текстом. Ідея її створення виникла у агенції «АртПоле» тоді, коли під час підписання верстки книги виявилось, що до презентації залишається 11 тижнів. Для автора це завжди трепетний момент - зустріч його твору із читачем, перші відгуки, думки. Facebook дає можливість «живого» діалогу, мандрівки неопублікованим текстом. Щотижня на http://www.facebook.com/111mist з´являтиметься нова цитата, обрана самим Андруховичем. Завдання читачів полягає в тому, щоб відгадати, про яке місто йдеться. Це може бути словесне пояснення, фото, малюнок. Важливо не тільки те, чи відповідь буде правильною, а швидше її дотепність та оригінальність, цікаві спогади, емоції, викликані написаним, а, можливо, навіть продовження розпочатої історії. Відповіді відбиратиме особисто Юрій Андрухович. Автори найцікавіших коментарів отримають у подарунок його книгу. Уже зараз гра на Facebook користується популярністю. Участь у ній беруть понад 300 людей, і їхня кількість постійно зростає. Найлегше читачі відгадали міста Дніпропетровськ і Венецію, додаючи оригінальні коментарі, міні-розповіді, фантазії. Це допомагає їм спробувати себе у ролі  детективів та дослідників, вирушити у мандри світом книги. Хтозна,  можливо, нас чекають нові географічні та літературні відкриття...   

http://bukvoid.com.ua

 
 

Додав Sh.Ocean 15 жовтня 2011

Про автора

Поет, прозаїк, перекладач, есеїст. Живе і працює в Івано-Франківську. Віце-президент АУП.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска