Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Олег Скрипка Славень України (2008 р.) 3,05 Mb
Олег Скрипка Велике місто (2009 р.) 5,49 Mb
Олег Скрипка Галю, приходь (live 2000 р.) 2,37 Mb
Олег Скрипка Не питай (український романс) 3.33 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Олег Скрипка / «Українці споконвіку були культурними та інтелектуальними донорами світу»

Таку думку висловив музикант 1 грудня в Уніан на презентації підсумків Міжнародного конкурсу письмових творчих робіт «Україна моєї мрії», який проходив з 16 липня по 1 листопада і зібрав 581 роботу з усіх куточків України. Під час прес-конференції організатори і члени почесного журі конкурсупредставляли не лише мрії учасників проекту, але розкривали й свої сподівання на майбутнє України.

«В геополітичному плані ми знаходимось в специфічному розташуванні. Звідси йшло розселення народів, звідси йшло фонтанування всіх ідей, еволюційне зростання. Зараз ми як кратер вулкану. І нам треба наповнити його. А ще специфіка наша у тому, що українці споконвіку є культурними та інтелектуальними донорами в світі. Ми віддаємо – і це наша натура. Нам не складно і не шкода щось віддати, але треба навчитися використовувати це також і для себе. І це не жмотство, чи «моя хата скраю»,а це дійсно те, що ми маємо, що ми фонтануємо тисячоліттями – і треба використати це на свою користь. І коли це відбудеться за допомогою власне наших мрійників, то ми піднімемо наше суспільство високо і зафіксуємо це як досягнення», –повідомив журналістам Олег Скрипка.

В презентації також взяли участь Олексій Толкачов (президент Європейської Асоціації Українців, голова Оргкомітету Конкурсу),Володимир Янченко(президент «Парку Київська Русь» – Центру культури та історії Древньої Русі, член почесного журі Конкурсу) та Олександр Дмитренко (ініціатор конкурсу «Україна моєї мрії», член оргкомітету).

«Важко презентувати результати конкурсу, коли зараз відбувається апеляційний суд над Тимошенко, де б’ються депутати з міліцією. І для багатьох ЗМІ бійка є більш актуальною, ніж якась крапля позитиву. Але я думаю, що саме з цих крапель позитиву створюється той стрижень, який утримує життєдіяльність українського народу і мотивує продовжувати жити на цій землі», –сказав Олексій Толкачов.

На запитання кореспондента порталу Культура у чому полягає його мрія щодо України,Олексій відповів: «Моя мрія про Україну– це створення країни любові та гармонії, де в першу чергу буде принципово іншим рівень духовного і культурного розвитку людей, іншою буде якість суспільних стосунків. Вірю, що якщо люди навчаться любити себе і всіх довкола, то зміняться всі сфери суспільного життя. Вірю, що в такій Омріяній Україні люди займатимуться спорідненою працею – єдиною, яка приносить задоволення і робить щасливим. І зовсім неважливо, яким буде рівень ВВП, рівень технологій та швидкість передачі інформації. Україна любові і гармонії стане взірцем нового цивілізаційного порядку, час якого прийде після глобальної світової кризи».

Як розповіли журналістам організатори Конкурсу, впродовж проекту вони були готові отримати банальні мрії про підвищення зарплатні, демократичні реформи або вступ України до Євросоюзу. Натомість виявилося, що більшість учасників Конкурсу так чи інакше мріють, щоб в Україні змінилися самі українці. Мрійники не зосереджуються на зростанні зарплатні, на потребі демократії та проблемах, про які завзято говорять політики з телеекранів. Вони мріють, щоб люди в українському суспільстві стали добрішими, уважнішими до ближніх, чуйними, люб’язними. Щоб посміхалися один одному. Багато робіт про те, що українцям необхідно навчитися любити одне одного, поважати себе. Чимало конкурсантів в своїх роботах підіймали проблеми побутового хамства, егоїзму, озлобленості людей. Відчувся дефіцит людяності в українському суспільстві. Тому мрії про зміну цінностей, суспільного світогляду стоять на першому місці за поширеністю.

Найбільше мрійників виявилося серед школярів (вік від 14 до 17 років). Часто їхні роботи набували виглядів фантастичних творів. Водночас, саме від цієї вікової категорії організатори отримали найбільше віршів. На другому місці за активністю виявилися студенти (вік від 18 до 24 років). Роботи цієї вікової категорії виявились глибшими за змістом, із суттєвим філософським осмисленням реальності та майбуття. Що цікаво, що саме в двох наймолодших категоріях учасників абсолютну більшість становлять представниці прекрасної статі (77-83%). Натомість у старших двох категоріях кількість мрійників і мрійниць вже стає приблизно однаковою. Старша вікова категорія (від 36 років і старше) опинилась на третьому місці за активністю. Найменша активність виявилась в групі від 25 до 35 років. Очевидно, в цьому віці мрії найсильніше поступаються прагматичним потребам.

За результатами Конкурсу 68 мрійників будуть нагороджені цінними призами, зокрема, від Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина, групи компаній «DiaWest-Комп’ютерний Світ», Курортного комплексу «Золотий Колос» (м.Алушта), та від порталу Heelys-kiev.blogspot.com.

Урочисте нагородження переможців відбудеться3 грудня 2011 року з 15.00 до 18.00 в Конгрегаційній залі «Києво-Могилянської Академії» (вул. Сковороди, 2). Призи мрійникам вручатиме член Римського клубу, видатний економіст Богдан Гаврилишин, академік, філософ Мирослав Попович, відомий публіцист, журналіст Сергій Рахманін, бізнесмен, громадський діяч Володимир Чеповий, засновник проекту «Парк Київська Русь»Володимир Янченко, президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

Нагадаємо, конкурс «Україна моєї мрії» був організований спільно Європейською Асоціацією Українців (Брюссель) і Центром Розвитку Суспільства (Київ) за підтримки Благодійного фонду Богдана Гаврилишина. Основною метою Конкурсу було спонукати українців до стратегічного мислення, до планування своїх перспектив і майбутнього України.

Тіна Пересунько

Портал Культура

 
 

Додав Chyzh 01 грудня 2011

Про автора

Олег Скрипка (24 травня 1964) — український музикант, вокаліст, композитор, лідер групи «Воплі Відоплясова». Олег Скрипка народився в Ходженті (Таджикистан) у сім'ї українських переселенців.Виріс у Мурманській області Росії.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска