Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Фестивалі / «Jazz Bez» переджазував за половину

Найбільший український джазовий фестиваль «Jazz Bez», який цьогоріч триває із 1 по 11 грудня у 13 містах України та Польщі, успішно перейшов половину концертів, збираючи аншлаги в усіх залах. У 2011 році мистецьке об’єднання «Дзиґа» організовує фестиваль разом із національною мережею готелів «Reikartz».

Із 1 по 6 грудня джазова музика лунала у польських Перемишлі, Жешуві, Білостоці, Любліні, Новиці, Кросно та українських Луцьку, Харкові і Львові. Наступними днями до транскордонного джазового марафону приєднаються Рівне, Тернопіль, Севастополь та Івано-Франківськ.

По обидва боки кордону людей єднала музика гуртів «Levity», «Janusz Muniak Sextet», «Michael Balog Sextet», «D?embezd?ez», «Contemporary Noise Sextet», «Seb Bernatowicz Trio & Mark Stryszowski» і «Fusion Point», які загалом наїздили понад 10 тис. км. та перетинали кордони два десятки разів.

У Польщі українську музику представляли київські «Revenko Band», сумські «Aramis» та львівські «Free Breath» і «Music Maiker».

У Луцьку та Львові відомий американський піаніст, цьогорічний домінант «Греммі» Джон Біслі представив свій європейський квартет, легендарний польський саксофоніст Януш Муняк зустрічав своїх сімдесят з половиною років, а французи Франсуа Тюльє і Алан Брюєль захопили публіку джазовою «Червоною Рутою». Нову академічну музику та контемпорарі на фестивалі представили львівські «Ensemble Nostri Temporis» та міжнародний проект «Sound in space», зібраний патріархом українського фрі-джазу Юрієм Яремчуком.

За ці дні у рамках «ДжазБезу» джазова музика гралася у якнайрізноманітніших залах: сільському будинку культури, джазових клубах, приміщеннях центрів культури, пам’ятках архітектури, філармоніях та драматичних театрах, а джем-сейшени продовжувались навіть на вулицях.

Незважаючи на труднощі перетину кордонів всі концерти відбуваються за графіком, музиканти продовжують мандрувати містами та єднати публіку джазовою музику, а до програми доєднуються місцеві колективи.

Тепер «Jazz Bez» очікує на виступи дуету найдосвідченішого американського кларнетиста Бреда Террі та польського піаніста-віртуоза Йоахіма Менцеля, українсько-ізраїльського проекту «Marinita feat. Amir Perelman from New Song of Jerusalem Ensemble», австрійсько-польського «El Greco» та інших майстрів джазу. Завершуватиме фестиваль американський зірковий проект «Tarbaby» у якому поєднались легендарний саксофоніст Олівер Лейк, володар «Grammy» контрабасист Ерік Ревіс, учасник «The Mingus Big Band» піаніст Оррін Еванс та напарник славетного Джейсона Морана барабанщик Нашіт Вейтс.

 
 

Додав Sh.Ocean 08 грудня 2011

Про автора

Новини з фестивалів в Україні та за її межами

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска