Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Платформа Kультурних Ініціатив Ізоляція / Конкурс художніх ідей для сноу-арт проекту «Сліди на снігу 2012 - Міські оазиси»

Настала зима. Все побіліло. Сніг, коли він лежить кругом, здається вічним, але одночасно він - вкрай нестійкий і перехідний матеріал:
скоро зникне і сам сніг, і всі сліди, спеціально або випадково на ньому залишені. У міському середовищі сніг здається якимось непевним оазисом посеред урбаністичних пейжазей, який в будь-який момент ризикує розчинитися серед парів  машин і відбитків важких зимових чобіт городян. І тільки окремі відрізки незайманого снігу без відбитків людського життя підносяться над суєтою мегаполісу, немов міські міражі скороминущої незайманості і крихкої тиші. І тільки спостережливий перехожий може побачити красу цих оазисів і зупинитися на мить, щоб помилуватися їх вислизає красою.

Арт-майданчик «ІЗОЛЯЦІЯ. Платформа культурних ініціатив» запрошує саме таких самих спостережливих перехожих зафіксувати хиткість і красу  міських оазисів в художньому арт-проекті. Чого залишилося так мало в урбаністичному середовищі, що це вже здається нам міражем? Що ризикує в будь-який момент вислизнути, розтанути, зникнути ... від одного пильного погляду або занадто близького наближення людини? До чого людина прагне і тягнеться, часто у відповідь просто хапаючи повітря? І в чому естетика такої хиткості і крихкості? Щоб знайти свої відповіді на ці питання, ІЗОЛЯЦІЯ об'являє конкурс художніх ідей для сноу-арт проекту «Сліди на снігу 2012 - Міські оазиси».

Історія сноу-арту на території ІЗОЛЯЦІЇ

Цього року ІЗОЛЯЦІЯ уже вдруге вирішила привернути увагу художників до снігу як можливому матеріалу, засобу, символу ... або, як мінімум, до тла творчої активності. У 2011 році під керівництвом стріт-артиста APL315 фонд представив проект "Сліди на снігу", коли яскрава веселка розкинулася по засніженому терикони.

Формат сноу-арт проектів

Художній сноу-арт проект може бути запропонований в будь художній формі: інсталяція, скульптурна форма, відео і т.п. Головна умова - відповідність темі конкурсу, а також активне використання снігу і терикону, які є невід'ємними дійовими особами мистецького проекту.

Місцезнаходження сноу-арт об'єкта

ІЗОЛЯЦІЯ предлагает використовувати схили терикону, які добре видно з дороги. Один схил знаходиться в 100 метрах від проїжджої частини, протилежний схил - в 400 метрах. Слід артистичної агресії має бути, відповідно, досить великим, порядку, скажімо, 10 х 10 метрів, щоб бути видимим здалеку.

Інші вимоги до сноу-арт об'єкту

Ваш слід на снігу має бути контрастним і помітним в денний час доби. Бока терикону мають нахил в 70 градусів, терикон можна сприймати як величезний екран зі снігу або стіну.

Умови участі в конкурсі

У конкурсі можуть взяти участь всі бажаючі без обмеження у віці та професійно-творчої приналежності. Заявки, ідеї та матеріали подаються у вільній формі на info@izolyatsia.org строком до 12 лютого 2012 року. Замальовки і докладний опис ідей вітаються.

ІЗОЛЯЦІЯ розгляне надіслані пропозиції і реалізує одне з них під безпосереднім керівництвом автора і з публічним зазначенням його авторства. У разі необхідності автору будуть компенсовані дорожні витрати проїзду до м. Донецька з метою участі в реалізації його мистецького проекту.

 
 

Додав Chyzh 25 січня 2012

Про автора

ИЗОЛЯЦИЯ – имя, унаследованное от названия завода. Оно отражает нашу миссию: сохранить индустриальное наследие региона и одновременно создать нечто новое, способное стать источником вдохновения для социального и культурного развития.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска