Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Моторролла Настояшчий мушчина (сварщік) 9,70 Mb
Моторролла Дівчинку убив я (2008 р.) 3,11 Mb
Моторролла На смітнику життя (2007 р.) 4,90 Mb
Моторролла 8-ий колір 5.96 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Моторролла / «Моторролла» міняє рок на народні пісні, а шкіру – на вишиванки з… черепами

Наприкінці березня музиканти представлять програму, яка складається із забутих українських пісень. Щоправда, спочатку програму почують кияни, а вже потім – хмельницька публіка.

Вокаліст гурту Сергій Присяжний, знаний у мистецьких колах як Сєня, каже, що нова програма гурту «порве» у хорошому розумінні багатьох. «Бажання зробити підбірку українських пісень у мене виникло давно, років п’ять тому, – зізнається Сєня. – Але це мусили бути пісні, відібрані тільки нами, учасниками гурту. Вони мали бути, як ми їх називаємо, «залізобетонними бойовиками», не примітивними, не заїждженими, які незаслужено забуті. Нещодавно ми фестивалили у Польщі й зустріли там польський гурт з українською назвою «The Ukrainian folk» тобто, українська народна. Хлопці грали українські народні пісні, співали українською мовою настільки просто, що іноді навіть примітивно, але у них відчувався такий шалений драйв, що я зловив себе на думці, що «Мотор'ролла» не може зіграти нічого подібного!». Ця думка не покидала Сергія ніде, і незабаром він, разом з бас-гітаристом взялися до справи. Серед кількох десятків знайдених пісень відібрали ті, що найбільше сподобалися. Серед них половина авторських, а половина – народних, часів 60-70-х років. «Це перш за все ті пісні, які в оригіналі звучали надто складно і тому не пішли в народ, – каже Сергій. – Над більшістю нам довелося добряче попрацювати, щоб оркестрове аранжування переписати, пристосувати музику до наших інструментів, зробити пісні більш простими у використанні, але разом з тим, ми намагалися, щоб вони не втратили свого колориту та ідентичності». Робочими версіями стали пісні, які виконують сучасні виконавці, не українці. До програми увійшло декілька пісень з репертуару англійського гурту, який виконує українські пісні «the Ukrainians», ще декілька – канадської команди «Ukrainia» та кілька народних пісень з репертуару нині покійної Квітки Цісик. За словами Сєні, аранжуванням пісень Квітки Цісик займалися оркестранти з Голівуду, тому музикантам було вдвічі цікавіше працювати з ними. Презентувати нову програму з назвою «Чумаки» «Мотор'ролла» планує на початку березня у двох київських клубах, а вже за кілька днів – і для хмельницької публіки.

«Зараз ми працюємо над зовнішнім виглядом усіх учасників команди, – розповідає Сергій. – . Перше, що спало на думку при створенні сценічних костюмів – це звісно ж, національні елементи. На цьому етапі ми зіткнулися з проблемою, бо хочемо відійти від кліше: шароварщини та класичної вишивки. Ми принципово відмовилися від послуг традиційних дизайнерів, вже встигли посваритися з директором, який пропонував звернутися до стиліста. Усе вирішили зробити власними силами і зараз вже перебуваємо на етапі, коли образи вже придумані для кожного учасника гурту, але все це лише в уяві, без дрібних елементів». Сценічні образи хлопці поки що тримають у секреті. Єдине, що «Проскурівському телеграфу» таки вдалося «витягти», це те, що вишиванки, до прикладу, будуть не з традиційними подільськими візерунками, а… з черепами та кістками! «Ми використовуємо форми, які важко поєднати, але вони зараз мегапопулярні. Враховуємо також те, що наша програма, а відтак і зовнішній вигляд, буде презентована у рік футбольного чемпіонату, коли розмаїттям національних кольорів буде перенасичена вся країна, тому нам варто продумати все так, щоб не загубитися у цьому різноманітті. Поки що мені важко сказати навіть яким буде остаточний образ, бо він допрацьовується кожного дня», – продовжує Сергій.

На хмельницькій публіці хлопці вже частково випробували програму – нещодавно вони відіграли на закритій вечірці. Кажуть, реакція на новий формат бурхлива, публіка сприйняла «на ура» і готова слухати якісну музику. Моторролівці планують провести у Хмельницькому не просто вечірку, а цілу низку презентаційних концертів. А поки що, для популяризації української музики у сучасному виконанні, хлопці мають усну домовленість з Марією Бурмакою про участь у програмі «Музика для дорослих» на телеканалі TVI.

Музиканти переконані, що поява пісень нового формату в репертуарі збільшить «градус сприйняття» публікою їхньої творчості.

Програма «Чумаки» – не єдина новинка, яку група планує презентувати в найближчому майбутньому. На підході також дві «моторролльні» пісні, ніяк не пов'язані з новою програмою: одна дуетна, записана спільно з відомим українським продюсером-шоуменом, ім’я якого Сергій Присяжний поки тримає в секреті, і вже презентована на одному з концертів композиція під назвою «Як ти ходила по морю».

Алла СОБКО. Газета "Є"

Фото гурту «Мотор'ролла»

 
 

Додав Chyzh 19 лютого 2012

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска