Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Океан Ельзи З нею (2013 р.) 11.84 Mb
Океан Ельзи Небо над Дніпром (2010 р.) 5,88 Mb
Океан Ельзи Ти і я 4.80 Mb
Океан Ельзи Без бою 5.83 Mb
Океан Ельзи Вставай 2.67 Mb
Океан Ельзи Майже весна 3.84 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Океан Ельзи / Культ на замовлення: симфонічний «Океан Ельзи» в Палаці Спорту

Гарно мати статус культового. От гурт «Океан Ельзи» зі своїм беззмінним лідером Святославом Вакарчуком його мають. Тому можуть дозволити собі в нашій вбогій на всі шоу, окрім політичного, країні майже все. І влаштовувати «за наполегливим проханнями громадськості» величезну імпрезу в столиці, яка все бачила, раз на 2-3 місяці, і зробити виступ з симфонічним оркестром в Палаці Спорту, який ні за акустикою, ні за духом не відповідає подібним івентам, і засунути фан-зону в інший кінець залу, бо під сцену треба поставити стільчики для VIP-гостей за VIP-цінами.

Коли народну любов не втратиш, що не зроби, можна дозволити собі й безпрецедентно хамське ставлення до преси та телебачення – журналістів і фотографів: охоронці в буквальному сенсі вигнали з залу після трьох пісень, заважаючи фотографувати та знімати надалі весь концерт. І це при тому, що вже на 5-6 пісні натовп прорвався прямо до сцени, блимаючи спалахами цифрових фотоапаратів прямо в очі команді, чого сам Славко терпіти не може.

Понад те – декілька разів люди просто проривалися на сцену до Вакарчука, намагаючись доторкнутись до кумира. Настільки наполегливо, що Святославу приходилося навіть самому втихомирювати людей. Де були охоронці в цей момент – загадка. Мабуть, продовжували полювати на пресу, яка в цей вечір була головним їхнім ворогом.

Заради справедливості варто відзначити, що більшість пунктів з вищенаведеного переліку не стільки на совісті гурту, скільки на совісті концертного агентства «Аншлаг», яке було зазначено в якості головного організатора усього заходу. Що до власне, концерту, то його початок був трохи змазаний тими ж організаторськими ляпами – під час перших пісень «Океан Ельзи» ніби вкочувався у виступ, не відчуваючи звичного енергетичного обміну з залом через VIP-прошарок, що мертво сидів на своїх стільцях. «Допомагали» й ті ж таки охоронці, які намагалися не давати публіці вставати. Ця недоречність дошкуляла й самим музикантами, бо пан Святослав постійно повторював весь концерт, передаючи привіт фан-зоні, що йому її дуже не вистачає.

Як не крути, але саме симфонічний супровід для «океанів» - не найкращий варіант, адже він згладжує своїм просторово-гармонійним наповненням інтимність та не дозволяє статися вибуху емоційності, які так притаманні творчості Вакарчука & Co. Мабуть, саме через те, найбільш зворушливо прозвучали ті композиції, які виконувалися у супроводі джазового квартету та хлопцями з проекту «Вночі», або й взагалі під одні клавіші Мілоша - тобто, де замість цілого оркестру разом з гуртом грало не більше десятка інструментів. Програма виступу розмаїттям не вразила: гурт здебільшого виконував добре відомі хіти, в тому числі й ті, які принесли славу «Океану» ще в старому складі, до 2004-го року.

Але якщо все ж відкинути все наведене вище критичне бурчання, слід визнати – «Океан Ельзи» і надалі залишається фронт-гуртом української рок-музики. Насправді хочеться зробити величезний комплімент хлопцям - саунд був чудовий і в плані виконання, і в плані його якості. Як тільки Святослав Вакарчук з колегами включає фірмовий «надрив почуттів» - забуваєш про все, бо розумієш, що це – справжня музика з великої літери, від всієї душі та серця. Тож, хочеться побажати «Океану» творчої наснаги та внутрішніх сил й надалі залишатися на верхівці українського музичного «пелотону».

Автор: Богдан Буткевич

tyzhden.ua

 
 

Додав Chyzh 25 лютого 2012

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска