Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Слов`янський Новий Рік мр3-анонс 241.14 Kb
Потік Галереї MP3 Інформація

Автори / Слов`янський Новий Рік / Фестиваль "Слов'янський Новий Рік-7521" відбудеться на Монастирському острові 24 березня

24 березня
Слов'янський Новий Рік-7521
Фестиваль Сонця на Монастирському острові

Радіймо Сонцю! Вітаємо зі святом Весни та запрошуємо на Свято!

24 березня, в суботу, на Монастирському острові - Фестиваль "Слов’янський Новий Рік":
живий звук від гуртів «Теярем», «Вертеп», «Тінь Сонця», обрядові хороводи та Веснянки, майстер-класи з традиційних ремесел та ярмарок народних майстрів, лучний турнір та забави для малечі, перші весняні купання та сонячний настрій!

Вшануймо предків, відновимо духовність!
З наступаючим 7521 Новим Роком!

Початок фестивалю об 11-й ранку на Монастирському острові (р-н Акваріума)
Слідкуйте за інформацією на сайтах організаторів: artvertep.com та dniprograd.org.

ЗАПРОШУЄМО майстрів до участі у ЯРМАРЦІ!
Деталі та реєстрація: +38 050 361 35 33+38 050 361 62 82

Прес-конференція відбудеться 21 березня (ср) о 13:00
в інформаційному агентстві «Новий Міст» (вул. Комсомольська, 40-Б)
за участі:
Тимофія Хомяка (директор МА «Арт-Вертеп», засновник гурту «Вертеп»)
Юрія Якуби (автор ідеї фестивалю, ГО УНГ)
Василя Шевцова (професор, к.т.н., доцент Дніпропетровського Національного Університету)

Бажаючим долучитись та отримати довідки:

Дніпропетровськ:
Культурний центр "Арт-Вертеп" (вул.Червона, 11)
095 230 11 33,  050 361 35 33,
mail@artvertep.dp.ua
Київ:
Руський клуб "КультРа" (вул. Володимирська, 4)

Організатори свята:
Мистецька аґенція "Арт-Вертеп"таГромадський актив Дніпра "ГРАД"
за сприяння регіонального об`єднання "Білоруси Придніпров`я" та рідновірських организацій міста.

СЛАВЯНСЬКИЙ НОВИЙ РІК

(В Е Л И К Д Е Н Ь)

Кожна людина знає день свого народження і свій вік.  Це звичайне знання дає можливість вірно самоусвідомлювати себе і планувати майбутнє.

Так само й для кожної нації важливо знати свій історичний вік.

Нажаль, українці, разом з іншими слав’янськими народами триста років тому втратили своє традиційне літочислення, котре вони називали «Від створення світу у Зоряному храмі».

312 років тому, коли тривав 7208 рік, указом царя Петра І було скасовано традиційне літочислення «Від створення світу» і замінено на «роковини від дня народження Ісуса Христа». Наступаючий 7208 рік, був об’явлений 1700 роком. Крім того, цим указом Петро І, наказав, щоб Новий Рік святкували 1 січня. Тільки в церковних книгах дозволялось поряд з новою датою писати традиційну. Такий порядок сумісного датування зберігався в Україні та Росії а ж до початку ХХ століття.

В країнах, що знаходяться в західній частині Європи, схожі події відбулись на 150 років раніш.

Тим самим, було значно спотворено хронологічну традицію, європейським націям перервали їх історичну пам'ять, що стало підґрунтям, для різноманітних фальсифікацій, і відвертих провокацій, котрі привели до химерних наслідків у самоусвідомлення народів європейського континенту.

Але в глибинах народної пам’яті й досі живе спогад про те, що по справжньому Новий Рік розпочинається весною, на початку нового аграрного циклу, тому й досі колядники у день Нового Року співають:

«Щедрик, щедрик, щедрівочка,
прилетіла ластівочка».

Звичайно, що 1 січня ластівки, ще дуже далеко від України, а слова: -« Сію, вію, посіваю з Новим Роком поздоровляю»,очевидно підказують, що прийшов час розпочинати весняно-польові роботи.

Цей день наші предки, називали Великим Днем (Великдень), бо він як інші колодарні свята відзначався за астрономічними циклами Землі, а саме, на весняне рівнодення, коли тривалість дня починала перевищувати тривалість ночі. Такий порядок існував протягом тисячоліть, і глибоко закарбувався в генетичній пам’яті людей і повністю відповідає природним циклам життєдіяльності.

В Дніпропетровському історичному музеїімені Яворницького експонується,  напевно, найдавніший календар котрому, по оцінкам спеціалістів більше 6 тисяч років, і практично вся територія України сповнена археологічними знахідками Трипільської Культури, котрі вказують на найпершу в світі аграрну цивілізацію, що за своїм віком збігається з часом традиційного літочислення «Від сотворення світу у Зоряному Храмі».

Тому, повернення традиційного святкування Нового Року у перший вихідний день після 22 березня, та відновлення народної пам’яті традиційного літочислення є справою, що йде на користь збагачення духовного життя українського та інших слав’янських народів.    

Слав’яни, з наступаючим Вас 7521 роком! До зустрічі на Монастирському острові в місті Дніпропетровську 24 березня.

Представник Оргкомітету  свята
Якуба Ю.А.

 
 

Додав ceny bab 23 березня 2012

Про автора

СЛАВ’ЯНСЬКИЙ НОВИЙ РІК (В Е Л И К Д Е Н Ь)   Кожна людина знає день свого народження і свій вік.  Це звичайне знання дає можливість вірно самоусвідомлювати себе і планувати майбутнє. Так само й для кожної нації важливо з

Автори пов'язані с новиною

Тимофiй Хомяк , Мистецька аґенція Арт-Вертеп , Організація Події з МА Арт-Вертеп , гурт TeЯReM (Теярем) , Гурт мандрівних дяків Вертеп , Тінь сонця , Володимир Куровський

 

Коментарi

23 березня 2012

Я заплуталась! Хіба не 7520-й зустрічаємо?

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска