Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Фестиваль відеоарту та короткометражного кіно «VAU-Fest 2012: ВідображеннR|Яeflections» / оголошує набір експериментальних робіт!

"VAU-Fest 2012: ВідображеннR|Яeflections"

 

Третій міжнародний фестиваль відеоарту та короткометражного кіно

«VAU-Fest 2012: ВідображеннR|Яeflections»

оголошує конкурс експериментальних відеоробіт!

 

Третій міжнародний фестиваль відеоарту та короткометражного кіно «VAU-Fest» запрошує режисерів та відеохудожників до участі у конкурсі відеоробіт!

«VAU-Fest 2012» присвячений ідеї «відображення», яка наразі втратила своє початкове значення і сприймається переважно в контексті буденної рефлексії. Однак саме через невловиму силу відображення міфічний Нарцис знехтував своїм життям. Рефлексії поєднують наше минуле, теперішнє і майбутнє чуттєве сприйняття. У цьому ключі Жак Лакан описав власну концепцію «стадії дзеркала» - етапу в розвитку дитини, коли в процесі розглядання свого дзеркального відображення у неї формується самосвідомість. Але що приходить після цієї стадії? Можливо, бажання зазирнути за межі відображення, як, наприклад, у героїні Льюїса Керролла: «От якби нам з тобою пробратися в Задзеркалля! О, скільки там, мабуть, чудес!»

 

 

Дзеркальні поверхні - це медіа, що в мить перетворюють художника на глядача і навпаки. За допомогою відображень в інсталяціях і перформансах спілкується зі своєю аудиторією Ден Грехем. А властивість кривих дзеркал деформувати об’єкти та людське тіло Олександр Гнилицький досліджував у відеоарті та художніх полотнах.

Деякі речі існують лише відображаючись. Крізь призму свідомості та оптичні механізми камери приховане стає видимим. Але чи дозволяють ці відображення по-справжньому побачити себе і навколишній світ? Чи це всього-на-всього суб'єктивна проекція? Чи прихований десь світ Керролівського Задзеркалля?

 

 

Представити свої відеорефлексії на «VAU-Fest 2012: ВідображеннR|Яeflections» можна в таких номінаціях:

Експериментальне відео
Відеоарт
Відеоінсталяція

Анімація
Ігрове кіно
Документальний фільм

Для участі у Фестивалі необхідно до 1 червня 2012 року надіслати фільм і заповнену анкету на поштову або електронну адресу vaufest@i.ua.

Перевага буде надаватися експериментальному відеомистецтву, а також фільмам з нестандартними творчими знахідками.

Докладніше про фестиваль та правила участі читайте на сайті: http://vaufest.com.ua

«VAU-Fest 2012: ВідображеннR|Яeflections» відбудеться 3-5 серпня у мальовничому містечку Українка неподалік від Києва.

 

 

Інформація про фестиваль

«Концентрація інформації на фестивалі та її оригінальність власне і дає змогу назвати Vau Fest фестивалем з приставкою «вау», а таке буває вкрай рідко. Вау!»

Ярослав Підгора-Гвяздовський «В обіймах Українки» (журнал «ШО»)

«VAU-Fest» уперше відбувся 2010 року. Для фестивальної програми щороку обирається нова концепція. Наприклад, минулорічний «VAU-Fest» був присвячений Марселю Дюшану, а девіз фестивалю «У пошуках золотої рибки» (In Search of Goldfish) був навіяний зображеннями роторельєфів художника. У 2012 році концепцією фестивалю обрано «Відображення» (Reflections).

На минулорічний конкурс надійшло майже 170 фільмів з 9 країн (Україна, Росія, Білорусь, Австрія, Німеччина, Хорватія, Польща, Велика Британія, Казахстан). Роботи оцінювало компетентне журі кінокритиків та арт-кураторів. Переможці «VAU-Fest» мали успіх на інших фестивалях.

Окрім основного конкурсу, «VAU-Fest» влаштовує ексклюзивні покази від фестивалів-партнерів. Зокрема, минулого року глядачі побачили найкращі роботи фестивалів «Videoholica» (Болгарія), «Kinofest» (Румунія), «Miden» (Греція), «Vallecas Puerte del Cine» (Іспанія), «Docudays.UA» (Україна).

У рамках фестивалю проводяться не лише кінопокази, а також аудіовізуальні перформанси, концерти, лекції, діють відеоінсталяції.

Покази найкращих фільмів перших двох фестивалів «VAU-Fest» і спеціальні події від наших кураторів були проведені на фестивалях «Vallecas Puerte del Cine» (Іспанія), «Артполе», «Трипільське Коло», «LOMOFEST», «ChernihivPhotoFest».

Сайт фестивалю
http://vaufest.com.ua

Facebook
http://www.facebook.com/pages/VAU-Fest-Video-Art-Festival-Ukraine/166585346724791

За додатковою інформацією просимо звертатися:

Юлія Кузнєцова
медіа-координатор
+380 93 768 89 33
yukuzniets@gmail.com

 

Сито

 
 

Додав Дарка 20 березня 2012

Про автора

«Концентрація інформації на фестивалі та її оригінальність власне і дає змогу назвати Vau Fest фестивалем з приставкою «вау», а таке буває вкрай рідко.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска