Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Культура / Дніпропетровщина хоче стати туристичним серцем України

29 березня 2012 року на базі Дніпропетровського гуманітарного університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «ДНІПРОПЕТРОВЩИНА ТУРИСТИЧНА», присвячена 80-річчю Дніпропетровської області. Організаторами конференції виступили Дніпропетровський гуманітарний університет та Інститут суспільних досліджень.

Мета конференції- активізація наукових досліджень в галузі туризму; обговорення проблем розвитку туризму в Дніпропетровській області; популяризація історико-культурної та природної спадщини регіону.

В межах конференції відбулася презентація друкованого виданняпершого в історії нашої області каталогу туристичних пам'яток «Дніпропетровщина туристична», підготовленого Інститутом суспільних досліджень та виданого Дніпропетровським гуманітарним університетом. Презентацію провела науковий співробітник Інституту суспільних досліджень Ірина Рева.

Чому ж так сталося, що Дніпропетровщина вважається нетуристичним краєм? Адже наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття наша область мала шанси стати туристичною Меккою України. Як з'ясувалося, на Катеринославщині було навіть таке цілком сучасне явище як бізнес-туризм, – про це розповів у доповіді учасник конференції Павло Чорнобай, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії та політичної теорії Національного гірничого університету.

Репутацію туристично непривабливої наша областьотримала в минулому столітті – у  зв'язку з розташуванням тут ракетобудівної промисловості Дніпропетровськ тривалий час був «закритим містом». Крім того, значного удару пам'яткам місцевої архітектури завдали масове знищення культових споруд в період войовничого атеїзму 1920-1930-х років, руйнування та перебудова «буржуазних»палаців, маєтків, а такожруйнації під час Другої світової війни. У цей же час під водою опинилося туристичне серцеУкраїни – Дніпрові пороги, які здавна були головниммагнітом для відвідувачів нашого краю.

Що потрібно зробити, щоби Дніпропетровщина знову стала цікавою для приїжджих? На які аспекти туристичного бізнесу звернути увагу? Про це ішлося у виступах учасників конференції. Звичайно, потрібна державна підтримка. Звичайно, було би бажано збільшити кількість по-справжньому туристично привабливих об'єктів та покращити матеріальну базу вже існуючих. Але, крім того, є дещо, що залежить від нас самих – бажання дії та взаємодії. Музеї та туристичні фірми повинні тісніше співпрацювати з дослідниками та краєзнавцями, з профільними навчальними закладами. А історики-науковці мають бути більш відкритими та ділитися своїми знахідками з широкою громадськістю.

Матеріали конференції планується видати окремим збірником.

Ірина ШОВКОВЕЦЬ.

 
 

Додав Chyzh 01 квітня 2012

Про автора

Розділ "Культура" містить інформацію, яка не може бути віднесена до конкретного Автора і стосується подій української культури.

Автори пов'язані с новиною

Іра (Рева) Репан

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска