Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль-реквієм Герої Гурб / Фестиваль-реквієм "Герої Гурб"

17 квітня, з нагоди 70-річчя створення УПА та 68-річчя найбільшого бою українських повстанців з військами НКВД на Рівненщині буде проведено фестиваль-реквієм "Герої Гурб". Про це повідомляє "ОГО". Організатором заходу є громадська організація "Вишнева гора". Особливістю цьогорічного вшанування стане проведення театралізованого дійства – військово-історичної реконструкції бою під Гурбами. Для цього запрошені учасники історичних клубів з Києва, Львова, Хмельницького.
За традицією буде проведено панахиду за загиблими вояками УПА та концерт патріотичної пісні. У фестивалі планується участь відомих гостей. Організаторам вже дали підтвердження своєї участі Герой України Борис Возницький, письменник Василь Шкляр, український бард Олександр Смик, гурт "Тінь сонця" та інші виконавці з різних областей України.

Планується, що у цей святковий день Гурби відвідають близько 5 тисяч людей із різних областей України: Рівненської, Волинської, Тернопільської, Хмельницької.

Як відомо, у квітні 1944 року, на території сучасного Здолбунівського району Рівненської області під селом Гурби понад 30 тисяч бійців внутрішніх військ НКВД оточили 5-тисячне угруповання "УПА-Південь", у якому значну частину особового складу становили слабо озброєні новобранці, які ще не мали бойового досвіду.

Карателів НКВД підтримували танки, артилерія, бронепоїзди й авіація.

Після кількох днів боїв (з 21 по 25 квітня) половині повстанців вдалося вирватися з оточення.

 
 

Додав Настічка 07 квітня 2012

Про автора

Двадцяте століття принесло для України чимало блискавичних перемог, проте не оминули наші землі й низка болючих трагедій. Але ми вистояли і зберегли наш дух, нашу ідентичність, національну суть. Бо ми, українці, – народ-переможець.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска