Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Маріанна Кіяновська / Найкращі дитячі автори в Донецьку

До Донецька завітають автори найкращих україномовних книжок для дітей, фіналісти першої недержавної, незалежної премії для дитячих письменників «Великий Їжак» – Марина Павленко, Сашко Дерманський, донеччанин Олекса Росич, Дзвінка Матіяш і Валентин Бердт.

За словами ініціатора та директора премії Маріанни Кіяновської, «Великий Їжак» – майданчик для сучасних письменників, які пишуть для дітей українською мовою. Усі твори – оригінальні та «свіжі», передруки і переклади до участі не приймаються. Пані Маріанна стверджує, що премія унікальна за своєю концепцією. «В райцентрах, малих містах та у селах бібліотеки укомплектовані книгами щонайменше 30-річної давності. Тоді як сучасна дитяча література бере до уваги сьогочасні реалії, новітню дійсність. І справа не в мобілках чи комп’ютерах. Герої сучасних дитячих книг живуть проблемами і стосунками теперішнього світу. І їх вибір є для дітей цілком актуальним, вчинки є для них зрозумілими. Саме такі тексти, як свідчить досвід, і цікавлять малих читачів», – підкреслює Маріанна Кіяновська. 

Особливість цієї премії ще й у тому, що книжки до участі у конкурсі можуть номінувати не тільки видавництва чи письменники, але й читачі, повідомляє Донецький прес-клуб. У сезоні 2011-2012 року на розгляд журі було подано понад сто книг. Тридцять з них увійшли до довгого списку, а потім було оголошено дев’ять фіналістів. Це «Тьотя Бегемотя» Юрія Бедрика, «Мій друг Юрко Циркуль» Валентина Бердта, «Віршів повна рукавичка» Василя Голобородька, «Зелена квітка тиші» Михайла Григоріва, «Чудове Чудовисько в Країні жаховиськ» Сашка Дерманського, «Казки П’ятинки» Дзвінки Матіяш, «Джованні Трапатоні» Олекси Росича, «Русалонька із 7-В» Марини Павленко та «Баламутники» Романа Скиби. 25 травня 2012 року таємним голосуванням журі буде визначений переможець, який отримає 10 000 грн.

 
 

Додав ceny bab позавчора о 12:38

Про автора

Маріанна Кіяновська — поетеса, перекладач, критик і літературознавець, координатор Львівського осередку АУП. Народилася у місті Жовква Львівської області. 1997 року закінчила Львівський національний університет (українську філологію).

Автори пов'язані с новиною

Дзвінка Матіяш , Роман Скиба , Марина Павленко , Олекса Росич , Олександр Дерманський , Валентин Бердт, Яна Бердт , Маріанна Кіяновська

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска