Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Фестиваль Трипільське коло / Фестиваль «Трипільське коло 2012. Парад Стихій!». Офіційний прес-реліз

Фестиваль «Трипільське коло 2012. Парад Стихій!» об’єднує однодумців 

V Міжнародний еко-культурний фестиваль «Трипільське Коло 2012. Парад Стихій!» – це  найпотужніша етно-подія року, що об’єднуєміжнародні та всеукраїнськігромадські організації, найкращі мистецькі ініціативи та проектиі підтримується на загальнодержавному рівні.  

Фестиваль «Трипільське Коло» протягом чотирьохрічної історії розвитку та яскравих втілень, став важливим культурно-мистецьким явищем країни. Саме тому цього року «Трипільське Коло 2012. Парад Стихій», обрано іміджевою культурною подією в рамках Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Окрім того, фестиваль проходить під патронатом голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, який підтримує дієві молодіжні ініціативи та дає можливість реалізувати цей захід на високому організаційному та представницькому рівні, за сприяння Державної інспекції техногенної безпеки України як експертів з «приборкування стихій» та  Міністерства культури України що підтримує належний мистецькийрівень фестивалю.

Принцип «Параду Стихій», що обраний провідною темою цьогорічного фестивалю, діє на кожному з рівнів, в тому числі й на організаційному. Оновлена команда «Трипільського Кола»  – це об’єднання однодумців – професійних, креативних та ефективних менеджерів і творців, які представляють мистецький, громадський, освітній, управлінський та медійний сектори.

 

Музична атмосфера «Трипільського кола» – це вираження ідей та принципів «Трипільського кола» в їх музичному вимірі. А стилями, які найбільш влучно передають ці ідеї, є worldmusic, folkrock, ethnojazz, що в повному розмаїтті будуть представлені на фестивалі відомими в Україні та світі співаками, музикантами та гуртами. З виконавців, які виступатимуть на Великій сцені, є загадкова та потужна ILLARIA, запальні оптимісти Мед Хедс, мультикультурна і багатоголоса AtmAsfera,енергійний та сучасний Тартак, натхненна та архаїчна OSIMIRA, характерники фолк-року KOZAK SYSTEM, життєрадісні фолк-дотепники Дримба Да Дзиґа та інші. 

 

Територією, де практично реалізуються принципи об’єднання, втілення в життя творчих концепцій та стратегічного розвитку фестивалю, є майданчики. Цього року на фестивалі їх буде більше тридцяти. Їхня тематика торкається основних сфер соціального та особистого життя людини та інтегрує Україну зі світом. «Трипільське Коло» – це фестиваль  фестивалів,  який об’єднує різні потужні ініціативи.

 

Серед них:

Фестиваль древніх ударних та обертонових інструментів – ArchaicTranceFest: 

«Незабутня атмосфера, випромінена грандіозними, експресивними ритмами барабанів, а також архаїчна глибина та міць обертонових інструментів подарує можливість кожному учаснику доторкнутися до колиски культури людства, зануритися в найглибші архаїчні пласти свідомості, спробувати розмаїті види прояву своєї особистості, сформовані людством протягом багатьох тисячоліть».

 

Фестиваль мистецтва вогню –  «Коло Вогню. StrobosFireFest»: «Поставши в цілісності та різнобарвності «Параду стихій» Трипільського кола, «StrobosFireFest» запалить серця, збере друзів навколо теплого родинного багаття та подарує вогненний настрій і незабутні враження. У рамках фестивалю –  найцікавіші майстер-класи, показові денні і вечірні виступи театрів вогню «Проти ночі», «StaffFamily», соло артистів, вільні виступи вогняних людей, та фаєр-батли».

 

ІІІ Міжнародний етнографічний фестиваль «ЖНИВА 2012 – Толока»: «ЖНИВА традиційно були кульмінацією сільськогосподарського циклу і господар чекав їх, як  велике свято. Часто односельчани збиралися на допомогу тим, хто не міг самостійно зібрати врожай чи побудувати хату. Цей звичай ТОЛОКИ є спільним для слов'ян, а у білорусів такуж назву мав язичницький дух жнив і родючості. Подібні звичаї спільної праці існували й існують в багатьох народів світу. Саме спільна праця об’єднає усіх відвідувачів фестивалю та подарує незабутні враження».

 

Літературний фестиваль «Трипільське ЛІТ’О»: «ЛІТ’О стане справжнім творчим та комунікаційним майданчиком між авторами, читачами та книговидавцями, об’єднуючи різні аудиторії та залучаючи нових людей до стародавньої і водночас, сучасної традиції читання. А найголовніше – допоможе письменникам знайти своє видавництво, а видавництвам – письменників, що зможуть здійснити прорив в сучасній українській літературі».

 

Екологічний Майданчик: «Настав час, коли від предків до нас стало повертатись розуміння того, що людина повинна стати вінцем об’єднання сил природи, її головним спадкоємцем, хранителем і захисником. І це вже не просто бажано або прийнятно. Це необхідно для виживання людства як виду. Людині майбутнього, представнику нової формації людей, що відмовились від споживацької філософії, цього року присвячений еко-майданчик. Еко-дискусії, лекції, майстер-класи, еко-презентації й тепле спілкування людей, об’єднаних прогресивними еко-ідеями, наблизять вас до розуміння того, як повернути гармонію людини і природи, як, не розгубивши досягнення теперішнього часу, повернутись до витоків родової мудрості. Прямо тут, на Трипільському колі, ви зможете почати жити по-іншому, здійснивши переворот у своєму серці і своїй свідомості, для того щоб наші діти наслідували живу і затишну землю».

 

В рамках фестивалю проходитиме ІІ Міжнародна Літня Медіа Школа «Свідомі медіа. Україна на перетині культур», яку організовує міжнародна освітня організація EARTHCITIZENSFORCONSCIOUSMEDIA. «Метою цьогорічної Літньої Школи є висвітлення самобутності української культури та її єдності з іншими світовими культурами в низці журналістських матеріалів, за допомогою віднайдення, дослідження та передачі універсальних образів-символів людського буття». Майданчик Школи стане дійсним міжнародним прес-центром, який прямо з території фестивалю надсилатиме журналістські матеріали учасників в провідні українські та зарубіжні ЗМІ. 

 

В рамках підготовки до фестивалю 24 травня було розпочато новий спільний проект каналу BeTV та фестивалю «Трипільське коло» –  цикл он-лайн програм «Двірники. Творчі посиденьки».  Концепція програми полягає у відродженні знаної багатьма традиції квартирників, проте цього разу –  в особливій атмосфері старих подільських двориків, і звісно ж, у кращих еко-культурних традиціях. А ще – в унікальній можливості стати учасником камерного дійства, знаходячись при цьому в будь-якій точці планети. Двірники – це спроба вийти за межі традиційних музичних форматів та відчути подих природи в урбаністичному просторі.

 

Цього року, вже місяць до початку, Фестиваль «Трипільське коло 2012. Парад Стихій» стає для його співорганізаторів територією-символом розвитку етнічної та екологічної культури, що народжує, трансформує та реалізує на новому витку Спіралі Стихій найважливіші для розвитку суспільства концепти. Сьогодні ТК-2012 - це безперечно ще й знакова подія в культурному житті України, яка об’єднує в єдиному колі свідомих творців для створення нової діяльної культурної платформи.

 

Найкращі збираються Разом!

Приєднуйтеся до нас і Живіть Радісно!

 

Про Фестиваль:

«Трипільське коло» — міжнароднийеко-культурний фестиваль з п’ятирічним  циклом. Кожні чотири роки носять назву однієї із стихій природи, та мають власну мистецьку, освітню, екологічну і соціальну тематику, а п’ятий ювілейний захід поєдную в собі всі елементи попередніх і має назву «Парад стихій!». Завдання фестивалю пробудити живий інтерес до історичної спадщини, запропонувати альтернативні способи організації відпочинку для сім`ї та молоді, відродити різноманітні етнічні традиції, поєднуючи їх з елементами сучасних досягнень в різних сферах життя людини. Фестиваль об'єднує в собі оздоровчі, спортивні, музичні, екологічні, освітні, виставкові та інші культурно-розважальні та культурно-просвітницькі програми в стилі «етно».

«Трипільське коло» виступає інструментом зрушення фестивальної аудиторії із стадії мистецтва споглядання і споживання до мистецтва творення, із пасивного існування до повноцінного гармонійного життя.  Кожен відвідувач — творець оточуючого світу.  Через комунікацію та мистецтво фестиваль дає зрозуміти людині значущість її життя, актуалізує свідоме відношення до здоров’я, природи, суспільства та мотивує до позитивних та усвідомлених змін в її бутті.

 
 

Додав ceny bab 29 травня 2012

Про автора

Історична довідка: Більше семи тисяч років зберігала в собі наша земля древню культуру.  Певно, нарешті прийшов час відкрити таємницю, доторкнутись духу прадавності.

 

Коментарi

31 травня 2012

Ошибки почистили бы, умники!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска