Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Статті Інформація

Автори / Історико-культорологічний фестиваль «Мамай-fest» / На Мамай-Фест 2012 приїжджають гості зі Львова, Києва та Канн

30 травня в медіа центрі «ДНЕПР ПОСТ» відбулася прес-конференція

«На Мамай-Фест 2012 приїжджають гості зі Львова, Києва та Канн»

У прес-конференції взяла участь директор музею історії Дніпродзержинська, кандидат історичних наук Наталя Буланова

Наталя Буланова сказала:

«Перший Історико-культурологічний фестиваль «Мамай-fest» відбувся в 2008 році. Він проходив в декількох естетичних вимірах. Це - художні твори та музейні предмети із закодованою в них пам'яттю народу, музика і поезія (народна творчість кобзарів) і кіномистецтво. Відповідно, ці естетичні виміри знайшли конкретну форму і відтворення під час музейного фестивалю, створюючи гармонійний цілісний ансамбль. Ця традиція буде збережена і під час П'ятого фестивалю, основним творчим завданням якого залишається нетлінний образ Козака Мамая, глибоко захований в кожній українській душі.

П'ятий фестиваль «Мамай-fest» пройде з 1 по 3 червня в музеї історії міста Дніпродзержинська під патронатом міського голови Станіслава Сафронова.

Відкриє фестиваль симпозіум «Історія України в сучасному образотворчому мистецтві», в якому візьмуть участь відомі мистецтвознавці та науковці.

У програмі - конкурс дитячої творчості «Козак Мамай та його пісня», вернісаж творів народних майстрів на прімузейній території, презентація виставки сучасного українського мистецтва «Україна в знаках та символах».

У літературній вітальні «Коло слова» (1 червня) очікується участь українських поетів Михайла Кудрявцева, Григорія Гарченко, Сергія Злючего, Марії Дружко.

Кінематографічною складовою фестивалю стане презентація фільму заслуженого артиста України Михайла Іллєнка «Той, хто пройшов крізь вогонь» (2 червня).

Театр буде представлений музично-драматичною композицією колективу театрального інституту ім. Карпенко-Карого.

Закінчиться фестиваль 3 червня екскурсією історико-культурним маршрутом «Стежками Козака Мамая» (колишніми Вольностями Запорізькими) - подорожжю в Дніпровокам'янку».

За матеріалами "ДНЕПР ПОСТ"

 
 

Додав ceny bab 30 травня 2012

Про автора

Основне творче завдання фестивалю – козак Мамай, який глибоко захований у кожній українській душі, інтерпретація цього першотвору у різних жанрах та варіантах для створення українського простору.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска