Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Кіно / 11 мм — міжнародний фестиваль фільмів про футбол

Дорогі уболівальники футболу та любителі кіно,

8 червня 2012 року в Польщі та в Украі?ні відбудеться відкриття 14 чемпіонату Європи з футболу. Фонд Роберта Боша використовує цей шанс для того, щоб по-іншому наблизитися до теми взаєморозуміння між народами. До та під час Євро-2012 ми підтримуємо всі проекти, пов’язані з футболом, які спрямовані на більш детальне ознаи?омлення з краі?нами, де будуть проводитися футбольні матчі, та хочемо зробити можливим проведення зустрічеи? між вболівальниками і, таким чином через спільнии? інтерес до футболу сприяти досягненню порозуміння. Міжнародний футбольний фестиваль „11 мм” у Вроцлаві та Харкові поєднує в своїй програмі 2 окремих аспекти: культурний обмін та міжнародні зустрічи – тобто: футбол об’єднує !

Ми бажаємо вам приємного перегляду фільмів та захоплюючого чемпіонату Євро-2012. Ваші Франк Алберс та Маркус Люкс

ПРОГРАМА ПОКАЗІВ

 
Вівторок, 12 червня

Відкриття фестивалю

19:00 Надвелика мрія Lessons of a Dream
 
Середа, 13 червня

15:00 Марадона проти Куштурици Maradona par Kusturica

17:00 Динамо Київ Dynamo Kiev + Король Харкова Król Charkowa

19:00 Рок‘н’бол Rock´n´Ball44
 
Четвер, 14 червня  

15:00 Пелада Pelada

17:00 Свині, що літають Flying Pigs

19:00 Інший Челсі – історія з Донецьку The Other Chelsea — A Story from Donezk
 
 П’П’ятниця, 15 червня   

15:00 Динамо Київ Dynamo Kiev + Король Харкова Król Charkowa

17:00 Подорож The Journey

19:00 Марадона проти Куштурици Maradona par Kusturica

 

 

 

ПРО ФІЛЬМИ

Надвелика мрія

Німеччина 2011, 105 хв.,
xудожній фільм

Мова оригіналу з російськими субтитрами
Режисер Себастьян Гроблер
Актори Даніель Брюл, Аксель Праль, Бургхарт Клауснер, Юстус фон Донаний, Томас Тиме
Німецький кайзеровський рейх 1874: Молодий вчитель Конрад Кох, який довгий час жив в Англії, змушений працювати вчителем в гімназії м. Брауншвайг. Для того, щоб заохотити своїх учнів до вивчення англійської мови, він вдається до нетрадиційних засобів. Хлопці повинні грати в футбол. Англійський спорт протистоїть пруській муштрі. Фільм показує історію німецького піонера футболу в зірковому поєднанні гри двох команд „Лещата” та „Клуб мертвих поетів”.

Динамо Київ

Німеччина 2000, 60 хв.,
документальний фільм російською та німецькою  з укр. субтитрами
Режисери Александра Граматке, Барбара Метцлаф

Легенда футбольної команди В 1975 році Динамо Київ був самим успішним футбольним клубом у світі. Її легендарний нападаючий Олег Блохін був тоді обраний кращим футболістом світу. Розумний документальний фільм дає можливість прослідкувати за міфом цієї команди, почути думки гравців „команди-мрії Сходу”. Спорт при соціалізмі, як свідчить історія, був колоною, яка підтримувала державу. В фільмі відчувається туга футболістів за можливістю грати на Заході, але вони були змушені рахуватися з обмеженнями системи.

Король Харкова

Польща 2011, 25 хв.,

документальний фільм

Російська мова

Режисер Барбара Влодарчик

Міліардер Олександр Ярославський, якого називають „королем Харкова”, один із найбагатших людей у Східній Європі. Олігарх керує десятками підприємств, має долю в багатьох банках і футбольний клуб „Металіст Харків”. Як основний спонсор, він також відповідає за проведення Євро-2012 та звичайно добре знайомий з провідними політиками України. Польську знімальну групу він приймає в своїй великій власній резиденції, як має 25 гектарів, як велике виключення, тому що він знає: „гроші люблять тишу”.

Марадона проти Куштурици

Іспанія 2008, 90 хв.,
документальний фільм

Мова оригіналу з українськими убтитрами
Режисер Емір Куштуриця
Актори Емір Куштуриця та Марадона
Марадона зачарував весь футбольний світ. Невеликий на зріст, з курчавим волоссям, змодельований богом, начебто в танці він проходив скрізь ряди захисників супротивника та отримав в 1986 році, власноруч – з допомогою Бога – для Аргентини титул чемпіона світу, а для Неаполя – чемпіона Італії. Він, котрий на полі фантастично долав кожну препону, спіткнувся на шляху від арен до повсякденного життя, що привело до його падіння. Емір Куштуриця, самопроголошений Марадона і режисер, зняв документальний фільм про футбольну ікону століття.

Пелада

США 2010, 90 хв.,
документальний фільм

Мова оригіналу з українськими субтитрами
Режисер Люк Буген, Ребека Фергуссон, Гвендолін Оксенхам, Ріан Вайт Релада
По той бік від професійних стадіонів та охайних газонів можна скрізь у світі знайти футболістів, які грають на занедбаних подвір’ях, на вулиці. „Пелада” – „голий” – так називається гра в Бразиліі?, яка зводиться до головного сенсу- забити гол, яку люблять також такі зірки як Робіньо. Люк та Гвендолін, двоє зіркових колег-футболістів, в своєму документальному фільмі ведуть розслідування про справжній футбол та його героі?в: про ув’язнених в Болівіі?, прихильників фристайла в Китаі?, а також про жінок в Ірані, які грають приховуючи обличчя хіджабом.

Рок‘н’бол

Україна 2011, 80 хв.,
xудожній фільм
Режисер Дмитро Приходько
Актори Томаш Собчак, Олексій Мінко, Богдан Бродський, Поліна Джакаєва, Антон Слєпаков
У присутності знімальної групи
Польський музикант Тімон опиняється пограбованим та кинутим на узбіччя життя у східноукраїнському промисловому місті Донецьк. Там він знайомиться з 10-річним Дімою: хлопчик-сирота якраз знаходиться в пошуках „батька на один день”, який би його супроводжував на футбольні тренування. Та в цій справi є своє „але”: Тімон алкоголик і в нього немає ніякого бажання. Тим не менш Діма робить все, щоб залучити нового друга до своїх планів.

 

Свині, що літають

Польща 2010, 100 хв.,
xудожній фільм з субтитрами
Режисер Анна Кацеяк-Давід
Актори Павел Малашинський, Петр Рогускі, Ольга Боладж, Кароліна Горчица
Прем’єра
Життя молодого поляка Оскара кардинально змінюється після того, як його місцева футбольна команда потрапляє в аутсайдери. Він змушений одягти звичайний костюм та почати працювати на великого боса, котрий хоче заснувати новий футбольний клуб. Але нове заняття має певні складнощі: одного разу він опиняється голим на ринковій площі, наречена залишає його, а кохана його брата , навпаки, починає переслідування. Все складається так, що Оскар повинен поволі ставати дорослішим.

Подорож – історії від ФІФА, кубок світу

2010 Англія 2010, 72 хв.,
документальний фільм

Мова оригіналу з українськими субтитрами
Режисер Джон Мак Кенна, Джулиен Бертин
Прем’єра

Фільм дає можливість пережити ще раз ключові моменти чемпіонату світу з футболу в Південній Африці очами людей, представників, так званої „нації веселки”, та показує, яких успіхів досягла країна завдяки цій події. В фільмі можна почути думки архиєпіскопа Десмонда Туту, легенди регбі Франсуа Пьєнара, Арона Мокоена, капітана команди Бафана Бафана та джаз- музиканта Хьюга Мазакели. Їх розповіді супроводжуються чудовими сценами та вражаючим поглядом, зробленим поза лаштунками турніру.

Інший Челсі – історія з Донецьку

Німеччина 2010, 87 хв.,
документальний фільм, з субтитрами
Режисер Якоб Пройс
У присутності режисера
Донецьк – столиця вугільного краю Донбас на далекому сході України. Більшість людей працюють тут за невелику заробітну платню в занедбаних шахтах, в той час як дехто заробляє великі гроші. Обидві сторони об”єднує любов до місцевого футбольного клубу „Шахтар Донецьк”. Міліардер Ахметов великодушно інвестує в команду, але куплений таким чином успіх тільки робить очевиднішою політичну та соціальну стагнацію в країні.

 
 

Додав Настічка 14 червня 2012

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска