Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Фестиваль Трипільське коло / Підсумки фесту «Трипільське коло. Парад стихій»

Фестиваль «Трипільське коло», який проходив у м. Ржищів з 28 червня по 7 липня цього року, став справжньою ареною видовищ – сумувати було ніколи!

Як повідомляють організатори, бюджет фестивалю склав 1,5 млн. грн., 60% з яких отримано за рахунок відвідувачів. За словами головного директора, продюсера та ведучого фестивалю Олеся Журавчака, «Процес, як краще організувати фестивальний простір, а це 17 га землі, ішов чотири роки, тому таке планування фесту, як зліва – ярмарок (близько 100 точок), справа – «обіди» (25 точок), центр – це мистецький простір – видався нам найоптимальнішим варіантом; 100% мистецьких задумів було втілено, а організаторських – 75%. Щодо затримок на Великій сцені на 2 години, то, на жаль, не витримали напруги трансформатори і перегоріли, але це не завадило діяльності 35 майданчиків (їх вели 40 кураторів) та позитиву, який панував на фестивалі!».

Дякуючи «небесній канцелярії» в цьому році, на відміну від минулого, була сонячна, аж часом занадто, спекотна погода. На допомогу «прийшов» рідний, вічний Славутич – Дніпро, у воді якого знаходили полегшення та бадьорість сотні фестивальників. 

Однією з родзинок фестивалю, в програмі «Парад стихій» в розділі «Вогонь» був «Вогняний лабіринт» у вигляді спіралі чи, як зазначали організатори, «лабіринт очищення», в середині якого стояла літавра і кожен охочий міг кілька раз у неї вдарити та взяти кілька зернят з глиняного посуду, як символ родючості.

Надзвичайно радувала Мала сцена, з якої почався фестиваль і на якій завершився. Сцена працювала з ранку і до 18.00 – 20.00 години, вона відкрила нам безмежний світ української пісні, танцю та гумору. Різні колективи, майстер-класи з українських, японських, африканських танців збурювали свідомість! Щойно темніло і Мала сцена прощалася до завтра, починала роботу Велика сцена з надпотужними динаміками та великим екраном, на якому транслювався концерт. До речі, протягом усього фестивалю велася он-лайн трансляція подій, які можна було побачити в Інтернеті. Варто також згадати дивовижні вечірні фаєр-шоу від майстерні «Dats Family presents»; майданчик «Sky-park» – екстремальні підйоми та спуски на канаті; унікальний фестиваль давніх етнічних інструментів «Archaic Trance Fest» – перкусії, дримбі, діджиріду та інші; трансляції різних художніх, документальних, мультиплікаційних фільмів та футбольних матчів ЄВРО-2012; майданчик «Лучне стрільбище»; ІІІ Міжнародний етнографічний фестиваль «ЖНИВА 2012 – Толока»; Літературний фестиваль «Трипільське ЛІТ’О»; фестиваль «ДоброТи» та інше.

Великим плюсом фестивалю була його різноманітність та різноплановість – кожен міг виразити себе абсолютно різними способами, починаючи від участі в майстер-класах, закінчуючи зміною власного образу – боді-артом. Були певні незручності з водою, душовими, обміном гривні на «копи», та це дрібниці у порівнянні з неповторною феєрією фестивалю.

Міжнародний еко-культурний фестиваль з п’ятирічним циклом завершився. Він відбувся, він вдався, він запам’ятався, і це головне! Цікаво, що нам запропонують організатори на наступний рік, який пройде під гаслом-стихією «Вода»?… і до зустрічі в Ржищеві!  

Автор: Марія Поливач, Сіль

 
 

Додав nady 04 липня 2012

Про автора

Історична довідка: Більше семи тисяч років зберігала в собі наша земля древню культуру.  Певно, нарешті прийшов час відкрити таємницю, доторкнутись духу прадавності.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска