Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Одеський міжнародний кінофестиваль / На Одеському кінофестивалі переміг фільм про футболіста на пенсії

В Одесі триває ІІІ-ій Одеський міжнародний кінофестиваль.


Вже оголосили перших переможців.

Спеціальну нагороду "Дон Кіхот" від Міжнародної федерації кінопреси отримав фільм "Звичайна справа" Валентина Васяновича. У ньому йдеться про чоловіка, який втратив роботу й мріяв стати поетом. Натомість помирає в психлікарні. У фільмі звучать вірші самого режисера й виконавиця головної ролі Тараса Денисенка.

Кращим із проектів став фільм "Носоріг" Олега Сенцова. У цьому конкурсі беруть участь фільми, яким не вистачає 30-50% від потрібного бюджету.


Спеціальну нагороду від Міжнародної федерації кінопреси отримав також Сенцов. Його фільм "Гамер" обійшов "ТогоХтоПройшовКрізьВогонь" та фільм Олександра Шапіро "Апартаменти".

"Стосунки кінопреси й кіновиробників можна охарактеризувати як любов і ненависть. Але часто саме критики першими бачать шедевр у фільмі, коли інші цього не помічають. Вважаємо, що таким є фільм-переможець. За портрет субкультури без мелодраматичного сміття й деталі, які роблять героя живішим за живого нагороджуємо цей фільм", - зазначив Андрій Алфьоров, член Міжнародної федерації кінопреси.

У "Гамері" йдеться про хлопчика з невеличкого містечка, який шалено захоплюється компютерними іграми.

Переможцем українського національного конкурсу став фільм "Чемпіони з підворіття" Ахтема Сейтаблаєва. Він отримав головну нагороду конкурсу - "Золотий дюк" і 50 тисяч гривень. У ньому Олексій Горбунов зіграв футболіста, який намагається зібрати футбольну команду для безпритульних.

Gazeta.ua.

 

 
 

Додав nady 22 липня 2012

Про автора

Історія Вперше Одеський міжнародний кінофестиваль був проведений в Одесі з 16 по 24 липня 2010 року. В рамках кіноогляду була показана конкурсна програма з 16-ти повнометражних картин-прем'єр 2010 років і позаконкурсна програма із понад 50 фільмів.

Автори пов'язані с новиною

Михайло Іллєнко

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска