Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль «Живий камінь» / Фестиваль кам’яних скульптур «Живий камінь» 2012

4 серпня рок-гурт «САД» та Нікіта Джигурда виступатимуть на відкритті традиційного щорічного фестивалю кам’яних скульптур «Живий камінь» в Черкасах, який цього року тематично присвячений творчості Т.Г.Шевченка.


Поряд із роковим музичним виконанням пісень на вірші Шевченка музиканти гурту САД та Нікіта Джигурда представлять нову сумісну пісню, навіяну часом «Не помре Дух України» (вірші Нікіти Джигурди, музика Сергія Решетника). Звучатиме співана поезія, а також декламуватимуться твори Кобзаря. Організатори ставлять за мету показати поетичне слово Тараса Шевченка у сучасному виконанні. Адже творчість Великого Кобзаря – поза часом, – як зауважила Валентина Шепецька, начальник управління культури та туризму МВК.



Долучитись до цього проекту організатори також запросили режисера Сергія Проскурню, який вже має приклади вдалої роботи з творчістю Т.Г.Шевченка. Зокрема – його проект «Тарас». Доктор філософії, головний редактор газети «Наша віра» Євген Олександрович Сверстюк тут же зробить презентацію книги «Шевченко поза часом».


Участь у «Живому камені» цього року беруть одинадцять скульпторів із Києва, Львова, Черкас, Золотоноші та Моринців. У піщанику вони втілять образи з десяти картин Шевченка. Серед них – «Циганка-ворожка», «Катерина», «Король Лір», «Умираючий гладіатор», «Казашка» та «Робінзон Крузо» та інші.

Як розповів директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький:
– Камінь завезли з м. Ямпіль Вінницької області, кожен з десяти шматків об’ємом 2-2,5 кубів. Це – піщаник, який використовували також і на попередніх фестивалях «Живий камінь». Оскільки він м’який і зручний для роботи. Придбання каменю взяло на себе ТОВ «Юрія». Зараз скульптори працюють на території «Черкаського Доку», здійснюючи «грубу» обробку каменю. Тоді як більш філігранну роботу виконуватимуть у парку 50-річчя Жовтня, куди вже 2 серпня перевезуть камінь. Працюватимуть скульптори на головній алеї парку до 25 серпня, коли відбудеться підбиття підсумків, визначення переможців та офіційне закриття фестивалю. У подальшому роботи з фестивалю «Живий камінь» лишаться у парку 50-річчя Жовтня, прикрасивши одну з алей. Нагадаємо, що у парку вже є алеї закоханих та «Енеїда», присвячені попереднім фестивалям кам’яної скульптури.

Початок Співочих вечорів – 4 серпня о 20:30, літній театр парку «50-річчя» м. Черкаси. Вхід вільний.

Фінішує ювілейний фестиваль «Живий камінь» 25 серпня.

 
 

Додав nady 07 серпня 2012

Про автора

Перший фестиваль пройшов в місті 21 червня 2008 року і був своєрідним продовженням лютневого свята крижаних фігур. Дійство продовжувалось до 5 липня і за цей час у ньому взяло участь 12 скульпторів з Києва, Канева, Львова, Золотоноші та Моринців.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска