Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Міжнародний фестиваль «Театральні конфронтації» / Польський фестиваль «Театральні конфронтації» в Києві

Через рік після широкої програми «Польський театр у Києві» Міжнародний фестиваль «Театральні конфронтації» знову приїздить в Україну з презентацією кількох вистав.

Перший польський театральний вечір стартує 12 вересня о 17:00 танцювальним перформансом знаної компанії «Люблінський театр танцю» —«NN«. Вистава присвячена зірці «Російських сезонів» Сергія Дягілєва — Вацлаву Ніжинському.«NN«у постановці Ришарда Каліновського пропонує сучасний погляд на життя легендарного хореографа, демонструє жахливу реальність людського буття: пік кар’єри Ніжинського контрастує з поглибленням хвороби, талант і перфекціонізм стикаються зі щоденною безпорадністю.

Вечір продовжить монодрама сценариста та режисера із Лодзі Артура Урбанського — «Луна», заснована на реальних подіях. Черниця, зґвалтована своїм духовним наставником, стає героїнею телевізійного шоу. Спектакль, використовуючи конвенцію телевізійних програм, які паразитують на людській кривді, показує світ жінки, яка бореться з жорстокою долею. Сконструйована таким чином оповідь, у поєднані з виразною грою прекрасної варшавської актриси Кароліни Дафне Поркарі, досконало відтворює загубленість та емоційні проблеми людей, поставлених в екстремальні життєві ситуації.

Дещо в іншій тональності студія «Коло» зіграє 15 вересня «комедію з елементами драми» за сценарієм Вілла Керна до фільму «Пекельне таксі». Часом смішні, а інколи драматичні оповіді випадкових пасажирів звичайного таксі на Святвечір режисер Ігор Ґожковський вибудовує на тлі бурхливого життя варшавського мегаполісу…

Своєрідним «бонусом» для київського глядача стане перегляд телеверсії вистави «Турандот» у режисурі Павєла Пассіні, що торік підкорила не лише киян, але й сувору публіку Единбурзького фестивалю (одразу кілька відзнак форуму).
 

Розклад показів у Національному центрі театрального мистецтва ім. Леся Курбаса (Київ, вул. Володимирська, 23-В):


12 вересня (ср):

17:00 NN (Вацлаву Ніжинському) — перформанс

(хореограф — Ришард Каліновський), Люблінський театр танцю (Польща)


18:30 «Турандот» (за мотивами опери Дж. Пуччіні) — телеверсія вистави

(режисер — Павєл Пассіні), neTTheatre та Grupa Coincidentia (м. Люблін, Польща)


20:00 «Луна» — монодрама Кароліни Порцарі (м. Варшава, Польща)

(автор сценарію та режисер — Артур Урбанський)



15 вересня (сб):

20:00 «Таксі» — комедія з елементами драми

(режисер — Ігор Ґожковський) за сценарієм В. Керна до фільму «Пекельне таксі», студія «Коло» (Польща)


Довідки, акредитація та замовлення квитків: 279–50–69, 067–943–77–57 (Наталія).

 
 

Додав nady 07 вересня 2012

Про автора

Польський фестиваль

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска