Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Книгарня Є / Презентація книги життєвих історій «Відпущення»

Ким би не був твій дід: КДБістом, воїном Червоної Армії чи УПА, чор­­­нобильцем, “афганцем”, постраждалим євреєм, польським паном, депортованим кримським татарином, дисидентом, закатованим у ГУЛАЗі, чи слухняною ланкою системи, металургом чи карпатським рукотвором, – він був людиною і прожив життя. Цінності твоїх предків – у твоїй свідомості. Які вони? Можливо, погляди іншого геть відрізняються від твоїх, але що ти знаєш про “іншого” у своїй країні? Що лежить у його спадку? Яка історія його роду? Яке оточення і що формувало його погляди? Чому він такий, який він є? І чого можна у нього навчитися? Наша книга дає можливість подумати над відповідями на ці питання.

Раді представити вашій увазі меморіально-документальне видання “Відпущення”, до якого увійшли 22 історії життя та інтерв’ю, які було взято 2010-го року в рамках проекту “Україна активна: загоєння минулого” у 29-и людей з різним культурним, мовним, етнічним, релігійним, політичним та історичним підґрунтям з 13-и різних населених пунктів Півночі, Півдня, Заходу та Сходу України. І це лише маленька частинка з мільйонів, на яких XX століття залишило свій відбиток, але які знайшли в собі сили повнокровно жити далі. Відбиток, який ми не маємо права зігнорувати, адже непроговорена, непримирена, непрощена, незагоєна історія має властивість повторюватися. Ми не можемо забути минулого, натомість можемо спробувати вислухати і зрозуміти одне одного, попросити пробачення і пробачити, відпустити тягарі минулого, аби разом будувати наше майбутнє. Сподіваємося, ця книга буде бодай поштовхом до цього.

Інтерв’ю подано мовою оригіналу (або за допомогою транслітерації): українською та російською зі збереженням регіональних та індивідуальних особливостей мов­лення.

Над книгою працювали:
Упорядкування: Галина БУНЬО
Розшифрування: Лілія МАТВІЇВ, Ленера МЕМЕТОВА, Олена ЗУБАРОВСЬКА, Юлія КУЦМІДА, Олеся ДЗЮМА, Євгенія КОРОЛЬОВА, Наталія НЕЛІДОВА, Зоя БУЙНИЦЬКА, Ірина КОХАНОВСЬКА, Альона КАРАВАЙ, Ольга ГУДЗ, Сергій ТРЕТЕЦЬКИЙ, Галина БУНЬО
Редагування: Галина БУНЬО, Ольга ГУДЗ, Ольга ПЕТРИШИН, Оксана КРАВЕЦЬ
Технічний редактор: Юрій ПЕЛЕХ

Презентація книги відбудеться 28 вересня 2012 р. у приміщенні книгарні “Є” за адресою: пр. Свободи 7, м. Львів. Початок зустрічі о 18.00.


У програмі презентації заплановано спілкування та обмін думками на тему сприйняття історії, ставлення до неоднозначних подій минувшини, дискусія на тему загоєння минулого. Ми запрошуємо до зустрічі істориків, етнографів, активістів громадських організацій, а також тих, чиї життєві історії увійшли до книги “Відпущення”.

Проєкт “Україна активна: загоєння минулого” розпочався у 2010 році з літньої виїзної програми, під час якої було зібрано історії життя людей, які пережили трагедії минулого століття і залишились натхненниками у світі. Результати програми представлено у книзі “Відпущення”. Проєкт впроваджується Міжнародною громадською організацією “Основи свободи” за фінансової підтримки Міжцерковної організації з розвитку співпраці ICCO програми “Керк ін акціє” (Kerk in Actie).

 
 

Додав nady 24 вересня 2012

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска