Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Лесь Подерв’янський / Нецензурний театр

Львівська прем’єра вистав за творами Леся Подерв’янського.

Добірна лайка, оголені жінки, п’янички, похабні історійки, алюзії на “совок”, п’єси Шекспіра та давньогрецьку міфологію... Всього цього не бракувало два вечори поспіль на сцені Львівської філармонії, де театр “КРОТ” презентував вистави за культовими п’єсами Леся Подерв’янського «Сни Васіліси Єгоровни» та «Павлік Морозов».

Твори ПОДЕРВ’ЯНСЬКОГО десятиліттями існують у паперовому та аудіоформаті. Та лише недавно з’явилися театральні версії окремих з них. Режисурою зайнявся Андрій Крітенко (Штутгарт, Німеччина), Лесь Подерв’янський взяв на себе сценографію та відеопроекції, а його донька Анастасія створила костюми. Грати у виставах запросили друзів та однодумців, не всі з яких мають акторську освіту, але вільно почуваються на сцені та як риби у воду занурюються у творчість Подерв’янського.

У перший вечір театр презентував постановку «Сни Васіліси Єгоровни», яка складалася з п’яти театралізованих міні-п’єс, в основі яких твори Леся «Васіліса Єгоровна та мужичкі», «Остановісь, мгновєніє, ти прєкрасно!», «Діана», «Нірвана, або Альзо Шпрех Заратустра», «Король Літр». У переходах між “новелами” співала Alloise (екс-Gorchitza), яка ще й зіграла Корделію у “Королі...”. Другого дня публіка “смакувала” епічну трагедію “Павлік Морозов”.

Обидві постановки були зроблені в одній стилістиці – багато стьобу, трохи кітчу, мінімум декорацій, чимало відеопроекцій, яскраві костюми... У цих постановках не було табу. Нецензурщина лилася зі сцени рясною зливою. Похабні історійки вражали своєю натуралістичністю. Максимально оголені актриси тішили чоловічий зір, влаштовуючи то міні-сеанси стриптизу на сцені, то граючи роль мовчазних декорацій. Зрештою, чого ще можна було очікувати від постановок творів Подерв’янського? Тож публіка кота у мішку не купувала, знала, куди йшла, що слухатиме і що бачитиме. Своєю реакцією на вистави вона акторів потішила, а от кількістю - ні. Чи то ціни на квитки (150-600 грн.) відлякали пошановувачів творчості Леся, чи вони вирішили, що театральний варіант улюблених текстів – не для них... Та презентувати постановки “КРОТу” довелося у ледь на третину заповненому залі. Левову частку публіки становили презентабельні пани та пані за тридцять.

Оксана ЗЬОБРО, Високий Замок

 
 

Додав nady 12 листопада 2012

Про автора

Народився Лесь Подерв'янський 3 листопада 1952 року. Киянин. Мешкає на Бесарабці (раніше на Липках). Має дочку і дружину. Дружина, дід і батько Леся — всі художники, як і сам Лесь. Закінчив художню академію (що раніше називалася Київськи

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска