Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Кіно / Семирічна дівчинка готує собі їсти з бур'яну - на Дніпропетровщині знімають фільм про Голодомор

У Дніпропетровську група молодих кіномитців знімає художній фільм про трагедію Голодомору 1932—1933 років в Україні.

В основі сюжету — правдива історія з життя тоді ще 7-річної дівчинки, родина якої пережила страшний голод. Робоча назва картини — «Червоне намисто», – повідомляє прес-служба Центру досліджень визвольного руху.

Про пережите в часи Голодомору кінематографістам розповіла уродженка Кіровоградщини пані Антоніна, якій 1932 року виповнилося лише сім. Без хліба, без іграшок, але з надією вижити — таким запам’ятала той жахливий період свого дитинства пані Антоніна.

Фабула фільму проста й побудована на життєвій ситуації, коли щаслива сім’я позбавляється опори: зникає батько, який поїхав шукати харчі, а мати з донькою завдяки глибокій вірі та силі духу виживають і чекають на його повернення додому.

– Голодомор 1933 року — найважчий час для українського села, – коментує стрічку сценарист Тетяна Кондрашевська. Маленьку дівчинку — героїню майбутнього фільму — це випробування застало тоді, коли хотілося гратися іграшками. Але життя позбавило її не лише дитячого сміху, а й залишило без шматка хліба. Вона подорослішала, коли їй було всього сім років. Уже тоді усвідомила, що таке межа між життям і смертю.

Режисер фільму Карен Карапетян розповідає, що через цей фільм творці намагатимуться передати почуття людей.

– Окрім смертей і страждань у мешканців українського села були й кохання, віра, відданість, а також турбота про близьких, – каже Карапетян. – Родинні цінності особливо гостро виявлялися під час важких випробувань і допомагали вижити. Уявіть: батько змушений залишити родину й поїхати добувати їжу, і при цьому зникає. Як у цей важкий момент мати з маленькою донькою змогли це пережити, дочекатися його. Чи не тому головні вимоги до акторів — пережити це все, примусити глядача співпереживати.

Знімання картини вже розпочали. Воно проходять у селі Рудька Царичанського району. Однак виконавицю головної ролі — ту саму семирічну дівчинку — досі шукають.

Бюджет фільму становить близько 55 тисяч гривень. Автори фільму зазначають: якщо не вистачить коштів на повнометражну картину, спершу відзнімуть короткометражку.

Презентуватимуть «Червоне намисто» на наступному кінофестивалі «Дивофільм» у Дніпропетровську.

Сумно.соm

 
 

Додав nady 15 листопада 2012

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска