Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Руслана Дикий ангел (2008 р.) 3.17 Mb
Руслана Знаю я 2.92 Mb
Руслана Скажи мені 3.88 Mb
Руслана Північна 3.35 Mb
Руслана Коломийка 3.68 Mb
Руслана Утішимося 2.81 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Руслана / Руслана готує на Різдво кутю, а Ніна Матвієнко – усі 12 традиційних страв

Зірка “Євробачення”, голосиста Руслана Різдво зазвичай святкує вдома, у Львові. За її словами, саме на Галичині дух зимових свят особливий. Не цурається співачка копітких приготувань. “Дуже люблю куховарити, особливо на свята, - розповіла Руслана. - Найсмачніше у мене виходить кутя. Готую її не лише на Різдвяні свята. Кутю у мене на кухні можна побачити і навесні, і влітку, і восени. Настільки люблю цю страву, що не можу чекати на неї від Різдва до Різдва. Кутя – дуже корисна. У мене свій рецепт приготування цієї української страви. Беру жито грубого помелу, ячку, мак, насіння льону, вівсяну крупу і горішки за смаком. Меду не додаю. Цю суміш заливаю кип’ятком у керамічній посудині і чекаю, аби добре настоялось. Смакую кутю із домашнім кефіром. Часом додаю ягоди журавлини, малини чи вишні. І ось тут можна додати меду. Виходить унікальна страва”.


Легендарна українська артистка Ніна Матвієнко – знана берегиня українських звичаїв та традицій, які передає родині та шанувальникам. На свята сім’я Ніни Митрофанівни ходить до церкви, всі у вишиванках. «Наша родина свято береже традиції рідної землі, – наголошує народна артистка України. – Різдво та Великдень – найбільші свята у році. Тут потрібно не лише стіл та оселю як слід підготувати, а й душу – постити, висповідатись у храмі». Але і про святковий стіл досвідчена господиня дбає сповна. Готує 12 традиційних свят. Особлива увага прикована до королеви різдвяного столу – куті. Ніна Матвієнко зазначає, що готує традиційну кутю, без цукатів та кураги, як це модно останнім часом. До пшениці додає тертий мак, родзинки, горіхи, мед та узвар.

Інна Корчун, Високий Замок

 
 

Додав nady 08 січня 2013

Про автора

Руслана народилась 24 травня 1973 року у Львові. З чотирьох років займалась в музичній експериментальній школі, паралельно виступала зі своїми коронними номерами у вокально-інструментальному ансамблі «Обрій», де на той час співала її

Автори пов'язані с новиною

Ніна Матвієнко

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска