Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Інна Завгородня / Презентація книги Інни Завгородньої «Банальності» у Літмузеї

 

У середу, 23 січня о 18.00 у музеї "Літературне Придніпров'я" відбудеться презентація книжки "Банальності" письменниці та журналістки Інни Завгородньої. До збірки увійшли вірші, етюди та документальна п'єса. У презентації візьме участь відомий дніпропетровець, директор видавництва "Український письменник" Юрій Буряк.

 
Передмова до книжки: Молоді поетки. Хто вони, звідки приходять і в якій життєвій суєті зникають? На кухнях і на кафедрах університетів? Авторка цієї збірки Інна Завгородня ставить таке запитання, вдивляючись в обличчя своїх попутників у вагонах потягів, далеких і близьких друзів у кімнатах гуртожитків, німецьких велосипедистів у придорожньому ресторані. Вона змиває з них тональний крем буднів і пил історичної пам’яті. І таким чином концентрована екзистенція молодої людини на перехресті культур отримує літературне буття в її поезії, публіцистиці та драматургії. У цій книзі літературні гурмани можуть знайти артистичний слововжиток і смак, документалісти — хроніки сучасного життя людей на просторі від Берліна до Москви, від Варшави до Дніпропетровська, музиканти — тонку лірику, варту бути покладеною на музику. І, прямуючи такими транскультурними й крос-жанровими шляхами, молоді поетки приходять в українську літературу.
 
Про авторку: Інна Завгородня народилася у смт Томаківка Дніпропетровської області. Закінчила журфак Московського державного університету ім. М.В. Ломоносова. Вчилася також у Дніпропетровському національному університеті (2001-2004, факультет систем та засобів масової комунікації) та Вільному російсько-німецькому інституті публіцистики. Публікувалася у літературних журналах "СТЫХ" (Дніпропетровськ) та "Дети Ра" (Москва). Співпрацювала з газетами "Наш край", “День”, “Україна молода”, “Дзеркало тижня”, “Книжное обозрение”, “Новые Известия”, „Märkisches Oderzeitung“. З 2008 по 2012 працювала журналісткою та редакторкою у журналі "Український Тиждень". Стипендіатка берлінської програми "Journalisten International". Зараз працює в українській редакції Deutsche Welle в Бонні. 
 

 
 

Додав nady 23 січня 2013

Про автора

Народилася 5.09.1984 у с. Томаківка Дніпропетровської області. 2001–2004 навчалася на факультетi систем та засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету. З 2004-го вчуся на факультеті журналістики Московс

Автори пов'язані с новиною

Юрій Буряк

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска