Днями у Харківському літературному музеї пройшов поетично-малювальний вечір Олега Коцарева "Котра година!".

Поет показав свої малюнки, а також прочитав вірші. Слухачів у свою чергу попросили зобразити на папері те, що почули у віршах Коцарева. Найкращі роботи, а також малюнки самого автора, увійдуть до його електронного видання. Олег працює ручкою на папері формату А4 у стилі треш-наїв.

"Якби намагався малювати серйозно, то вийшло б гірше. А так виходить шарм наївності", - каже письменник.

- Що з намальованого тебе найбільше вразило або розвеселило?

- Одна дівчина намалювала катер на колесах. У мене є такий образ в одному вірші. Підписала, що це харківська відповідь київській міській електричці. Крім цього, думаю взяти малюнок Тетяни Трофименко з літературного музею - там така дуже сексуальна кішка біля прокуратури, пияки, оселедці, річка, просто чудово… Зазвичай, коли у нас з'являється якась поетична збірка, то має серйозні ілюстрації, або взагалі без них. Мені було цікаво зробити таку із смішним і непрофесійним дизайном, подивитися, як він взаємодіятиме з текстом.

- Що найбільше любиш малювати від нудьги?

- Транспорт, особливо поїзди. Часто, поки сиджу на якій-небудь прес-конференції, малюю у блокноті якийсь вагончик.

- Який твій найвідоміший малюнок?

- Певний час у дитинстві я навчався у ліцеї мистецтв. Тоді казали, що у мене є здібності до малювання. І от на уроці дали завдання намалювати тварину. Я намалював задню половину осла, яка виглядала з краю листочка. Решта аркушу була чиста. Складалося враження, що осел кудись іде, а у полі зору лишилася тільки його задня частина. Малюнок назвав "Осел пішов". Вчительці це не сподобалося, сказала, що так не можна. Зате однокласникам осел дуже припав до душі. Досі часто згадуємо цей випадок. Коротше, я був генієм, якого не зрозуміли. Взагалі у школі, аби відволіктися від, так би мовити, освітньої реальності, постійно щось малювали - алкоголіків різних, однокласників, учителів, емблеми улюблених рок-груп…

- Хто з українських письменників найбільш фотогенічний у плані малювання?

- Дуже виразна Оксана Забужко. Має живу міміку. Може, її буде складно намалювати, зате вийде класно. Найлегше намалювати Богдана Горобчука - лиса голова, окуляри і борідка.