Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Культура / Українські письменники на Книжковому Салоні в Парижі будуть представлені окремим стендом

Цього року Україна вперше буде представлена окремим стендом Open Ukraine (стенд U80) на Книжковому Салоні в Парижі, що відбуватиметься з 22 по 25 березня.

Українські письменники Любко Дереш, Антон Кушнір, Євгенія Кононенко, Марина Гримич, Ірен Роздобудько, Іван Рябчій та Дмитро Чистяк впродовж роботи ярмарку проведуть автограф-сесії та презентації.

Акції української делегації розпочнуться літературно-музичним творчим вечором Ірен Роздобудько, Ігоря Жука та Марини Гримич в бібліотеці Петлюри (вул. Палестини, 6) в четвер 21.03.2013 (початок о 19:00) за участю голови наглядової ради Фонду «Відкрий Україну» Терезії Яценюк.

На стенді Французького інституту (п’ятниця, 22.03.2013, 13:00-14:00, стенд U70) відбудеться дискусія «На кордонах Європи: Україна» (Aux frontières de l’Europe : l’Ukraine), в якій візьмуть участь Софі Жульєн (Sophie Julien), директор Фестивалю Європейських літератур в м. Коньяк (directrice du Festival des Littératures Européennes), Ірина Дмитришин (Iryna Dmytrychyn), професор Інституту Східних мов та цивілізацій (INALCO) та письменник Антон Кушнір.

На українському стенді Open Ukraine (п’ятниця, 22.03.2013, 16:00-17:00, стенд U80) відбудеться презентація програми підтримки перекладів з української мови Фонду «Відкрий Україну», яку представить голова наглядової ради Фонду Терезії Яценюк.

У неділю, 24 березня, з 15:00 до 16:00 пройде презентація книжки «La fiancée noire» (Чорна наречена) французького письменника Романа Рижки, який пише про Україну.

Українські видавці у співпраці з Французьким інститутом в Україні спеціально до Салону підготували Альманах сучасної української літератури.

На 25 березня запланована творча зустріч з читачами письменниць Ірен Роздобудько, Марини Гримич та барда Ігоря Жука в Палаці Ради Європи в Страсбурзі. Організатор: Асоціація МІСТ.

Ці заходи проводяться в рамках проекту «Більше країн – Більше книжок» за сприяння Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», Фонду Арсенія Яценюка «Open Ukraine», Посольства Франції в Україні, Французького Інституту, ПАТ Крафт Фудз Україна, Асоціації «МІСТ» та Міністерства культури України.

Uabooks.org

 
 

Додав nady 20 березня 2013

Про автора

Розділ "Культура" містить інформацію, яка не може бути віднесена до конкретного Автора і стосується подій української культури.

Автори пов'язані с новиною

Любко Дереш , Євгенія Кононенко , Ірен Роздобудько , Марина Гримич

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска