Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Іван Дзюба / 20 березня – презентація нової книжки Івана Дзюби

20 березня 2013 р. о 17:00 у залі Київського планетарію (вул. Велика Васильківська, 57/3) буде проведено презентацію нової книжки академіка НАН України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України Івана Дзюби «Не окремо взяте життя», виданої за програмою «Українська книга» державним спеціалізованим видавництвом «Либідь».

Це видання – найповніше зібрання спогадів і роздумів письменника, вченого й громадського діяча, нашого сучасника.

Іван Дзюба наголошує, що його спогади – не системний теоретичний трактат, а вільний плин пам’яті. Не підручник історії і не сповідь, тут немає хронологічно чіткого викладу подій, сумлінно виписаної автобіографії або обґрунтування політичних, ідейних, літературних та естетичних позицій. Утім, за всією мозаїкою вражень, спостережень, замальовок, висловів, діалогів, розповідей – панорамна палітра часу й образ Івана Дзюби, одного з найавторитетніших представників українського інтелектуального відродження на межі тисячоліть.

У своїх спогадах, хроніках, записках Іван Дзюба відвертий і самокритичний, жанрово різноманітний. Він не обіцяв своєму читачеві сказати всього, що знає, лише запевнив, що не говоритиме того, чого не знає, не говоритиме неправди.

Книжка містить три акти-розділи, хоча насправді це багатоактний монолог інтелектуала, митця – не так про себе, як про людей, із якими зводила доля. На сторінках книжки тисячі імен – рідних, близьких, друзів, однодумців…

Слово про автора і його нову книжку скажуть Мирослав Попович, Валерій Шевчук, Микола Жулинський, Максим Стріха, Вадим Скуратівський, Володимир Панченко, Павло Гриценко, Володимир Губа, молоді науковці.

Контактна особа:
Світлана Головко,головний редактор видавництва “Либідь”,
тел.278-11-31

ЛітАкцент

Джерело: <a href="http://litakcent.com/2013/03/18/20-bereznja-prezentacija-novoji-knyzhky-ivana-dzjuby/">ЛітАкцент</a>

 
 

Додав nady 20 березня 2013

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска