Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Юрій Андрухович / «Таємницю» та «12 обручів» Юрія Андруховича перевидали

Наприкінці березня, після тривалої паузи, знову з’явились у продажу перевидання творів Юрія Андруховича - мемуарний роман «Таємниця» та класика українського постмодернізму «12 обручів».

Книжки вийшли друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля», перші наклади кожної з них склали 5 тисяч примірників. 

Мемуарний роман «Таємниця» - це історія про найпотаємніше з життя Юрія Андруховича, яку він упродовж семи днів розповідав німецькому журналісту Еґону Альту. Свідком цих розмов був лише диктофон. Через деякий час після закінчення інтерв´ю журналіст загинув, а із розшифрованих диктофонних записів виринув герой книги, який викликає симпатію своєю опозиційністю, спрагою життя, іронічно-зворушливим ставленням до Центрально-Східної Європи, здатністю щиро захоплюватися всім геніальним та всіма геніями світу. Орфей-Андрухович нітрохи не змінився, хіба що став старшим. 

Сюжет роману «12 обручів» рухається разом із австрійським фотографом Карл-Йозеф Цумбрунненом незвичним маршрутом Відень-Львів-Карпати-потойбіччя. Він відчуває нездоланний потяг до цих гір, де зустрічає перекладачку з німецької, «жінку в пошуку» пані Рому, не позбавленого алкогольного шарму її теперішнього чоловіка поета Артура Пепу. Усі вони - відображення України, відчуженої й віддаленої від західного світу, загубленої частини Європи. Позаду, поміж і всередині цих людей - вічні пошуки щастя, а по переду, як і завжди, - невблаганна смерть. 

Останнім часом шанувальникам творчості Юрія Андруховича було дуже важко знайти у продажу бодай примірник одних з найвідоміших книжок класика сучасної літератури, проте вже зараз усі охочі можуть мати у власній бібліотеці найпотаємнішу «Таємницю» з життя патріарха та подивитись у дзеркало власної душі з «12 обручами». 

Інформація: Клуб Сімейного Дозвілля

 

 
 

Додав nady 30 березня 2013

Про автора

Поет, прозаїк, перекладач, есеїст. Живе і працює в Івано-Франківську. Віце-президент АУП.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска