Рукопис свого другого роману завершив 31-го березня письменник Павло Вольвач.

"Коли буде новий роман - основне питання, яке мені постійно ставили протягом років восьми, після того, як вийшов перший роман "Кляса". Я казав, що він уже є - у мене в пучках. Тільки треба написати. Отак цілих вісім років все збирався сісти за написання", - розповів письменник Павло Вольвач.

Назву новому роману ще не дав.

"Твір побудований на реальних подіях нашої доби. Він про час, про радіо "Свобода", на якому я довгий час працював. Це роман про Київ, його вулиці і середовище, про Помаранчеву революцію. Багато відомих людей себе там упізнають. Але їхні імена змінив. Усі співпадіння з ситуаціями та іменами абсолютно випадкові - плід авторської фантазії. У класичному розумінні сюжету нема. Але він є і пронизує роман від початку до кінця. Тут навіть не називаю ім'я головного героя - це чоловік своєї доби", - зазначив Вольвич.

Письменник працював над книжкою трохи більше року.

"До певної міри вона стала даниною Києву. Практично все відбувається тут. Раніше я не відчував міста як киянин. Як був запорожцем, що живе у Києві, так ним і лишаюся. Але з часом столиця мені відкривається все більше - не просто вулиці, де йдуть звичайні міщухи на базар купувати ковбасу і огірки. Бачу інший Київ - "Місто на Горах", більше ніж точка на карті. Деякі події роману також відбуваються у Західній Європі, зокрема в Празі. Так само персонажі - вони не лише з Прорізної чи Хрещатика, але є боснійці і італійці", - сказав він.

У романі присутня сербська лайка. Аби проконсультуватися з її приводу, Павло Вольвач надіслав текст сербському перекладачеві. Тепер той збирається перекласти роман своєю мовою. Твором зацікавилися кілька українських видавництв. Письменник пообіцяв презентувати книжку вже цього року.