Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Антін Мухарський Слава Україні (2012 р.) 7.59 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Антін Мухарський / Антін Мухарський написав книжку у відповідь на творчість Олеся Бузини

У міжнародний день сміху письменник, актор та музикант Антін Мухарський презентував другу книжку з радикальною повістю «Смерть малороса або Ніч перед Трійцею». Її він присвятив творчості Олеся Бузини –письменника, автора книжки «Вурдалак Тарас Шевченко». Вкотре не обійшовшись без нецензурної лайки у текстах, Антін Мухарський на обкладинці книги поставив вікове обмеження 21+, пояснивши: триває ідеологічна боротьба і «Смерть малороса» – відповідь на неї.
 
«Чорти у неприродній спосіб ґвалтують одного малоросійського письменника через його земні гріхи» – так одним реченням розповів Радіо Свобода про свою нову книгу письменник, музикант, актор Антін Мухарський під час презентації у Києво-Могилянській академії.  У центрі повісті «Смерть малороса або Ніч перед Трійцею» – людина, яка за сюжетом є публіцистом та знаним українофобом. За словами автора, той чимось схожий на відомого у вузьких колах Олеся Бузину, «творчість» якого і надихнула Мухарського вкотре взятися за літературне перо.


«Раптом я наткнувся в інтернеті на якусь «фото-жабу», там де малоросійські письменники пишуть відкритого листа Олесю Бузині у відповідь на його писання. Прочитав це, і воно якось відкоркувало мою зацікавленість до цього автора. Я пішов, скупив його книжки, прочитав то все і зрозумів, що реально проти України ведеться ідеологічна боротьба. Він просто сцить поміж очі, а українці то все ковтають, вмиваються. А треба вже лупасити у відповідь, тому що це реальна війна», – розповідає Мухарський.
 

Антін Мухарський під час презентації

Антін Мухарський під час презентації


Позафракційний народний депутат та лідер мистецького об’єднання «Остання барикада» Олесь Доній на презентацію книги приніс пляшку безалкогольного пива, за допомогою якого у книзі ґвалтують прототипа Олеся Бузини – Лесика Білого. Депутат зізнається: читав книжку ще в рукописі і досі – під враженнями.
 

Мухарський і Доній з пивом

Мухарський і Доній з пивом


«Такої огиди до персонажа, перегорнувши останню сторінку, я не відчував давно. Так познущатися над особою, схожою на Олеся Бузину, в якій хворій уяві це могло бути?» – по-доброму жартує він.
 
«Смерть малороса», каже Антін Мухарський, написав за 10 днів і пригадує, що під час написання відчував себе лише медіумом, через якого хтось транслює текст. Полемізувати з Бузиною він вважає справою честі.
 
«Зараз, на мою думку, проходить чіткий фронт по Україні, зокрема гуманітарний, політичний, культурологічний, економічний. Імперія знову веде наступ на Україну, при чому веде це у лагідний спосіб. Така повзуча окупація відбувається. І ось Олесь Бузина виявився адептом цієї повзучої окупації, тому що обстоює оті ідеї азійщини, ті ідеї відродження імперії, проти якої я виступаю у своїй творчості»
, – пояснює Мухарський.

 
Закінчити «Смерть малороса» Антін Мухарський вирішив порадою усім українцям  закопати імперський труп назавжди, вбивши перед тим йому у груди міцний осиковий кіл, а тоді подивитись навкруги, зітхнути з полегшенням, вклонитись мамі, дітям, майбутнім поколінням і будувати справжню вільну і щасливу державу. «Може досить війн? – запитує Мухарський. – Може досить крові? Не знаю, як вурдалакам, а мені – досить!»

Ірина Стельмах, Радіо Свобода

 
 

Додав nady 02 квітня 2013

Про автора

Антон Дмитрович Мухарський (творчий псевдонім Антін Мухарський) народився 14 листопада 1968 року в місті Києві в родині творчої ітелігенції.

Автори пов'язані с новиною

Олесь Бузина

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска