19-21 квітня в столичному ботанічному саду тривав еко-фестиваль "Три дні в саду". В рамках зеленого фесту вчили пекти органічний хліб, демонстрували дизайнерські велосипеди, проводили кулінарні і творчі майстер-класи, а також виступали гурти "Крихітка", "Правила граматики" та "Pianoboy".

Дмитро Шуров з "Pianoboy" розповідає, як стати струнким та чому українцям замість курити конопель варто читати Конституцію.

- Тобі близька тематика цього фесту: екологія, здоровий спосіб життя?

- Так, щоб жити в гармонії треба вимикати лампочки, закручувати воду, не вбивати тварин. Більшість моїх друзів перестали їсти м'ясо, такі гарні стали, стрункі, я теж подумую стати вегетаріанцем, може, буду в кращій формі. Але головне – розібратися з хаосом в голові.

До розмови долучається сестра Дмитра - Оля Шурова, клавіші,бек-вокал:

-Одна з найбільших еко-проблем у світі – зменшення запасів питної води і пластик. Я вже давно не користують кульками, надаю перевагу паперовими пакетами та еко-торбами. Також я не прихильник пива та іншого алкоголю.

Шуров продовжує далі:

- Так, але людину не можна змусити носити еко-торби Каші Сальцової, якщо вона сама до того не прийде. Важливо, щоб публічні люди, еко-свідомі люди частіше про це говорили, висловлювали свою позицію. Бо влада тисне на людей, і вони всього бояться, бояться говорити.

- Але ти людина аполітична?

- Так, я аполітичний, не належу до якоїсь партії. Але не можу мовчати, коли мене задовбують. Я про це кажу у своїх піснях. Не буду жалітися, яке в нас погане те, чи се: у нас все так, як ми того заслужили. Люди мають поважати себе, а не бути такими, як в нашій новій пісні "Зомбі".

- Як ставишся до маріхуанни?

-Вважаю, що тупо це забороняти. Проблема в тому, що в нас не дуже цивілізована країна. В Чехії зараз зробили такий легалайз, як і в Голандії, і знизився відсоток людей, які підсідають на тяжкі наркотики. Тобто тих, хто курить маріхуанну не побільшало, а от тих, хто вживає щось важче – поменшало. З двох зол треба вибирати менше. Але у наших людей поки що в голові хаос, тому велика ймовірність, що від легких наркотиків вони перейдуть на тяжкі. По - любому, вони вийдуть зі свого під'їзду, і вже за рогом їм все це запропонують. Така реальність. Я живу у спальному районі і знаю, про що кажу. В Україні поки що не можна все це дозволяти. Але у нас не дуже то й це забороняють. Владі вигідно, щоб люди самознищувались.В країні 45 мільйонів, а думає тільки 1 млн. Я б взагалі змусив всіх громадян країни вивчити Конституцію. Щоб людина знала що робити коли її "щимлять".

-А тебе "щимлять" у твоєму спальному районі?

-От ми сьогодні з Андрієм, барабанщиком, спізнились на концерт, бо невідомі молоді люди з 4-го поверху закидали наші машини яблуками.Ми викликали міліцію, а вони кажуть: "Пошкоджень нема, нічого зробити не можемо". Я написав заяву і поїхав на концерт. От зараз повернусь, може,машина вже в грейпфрутах чи динях стоїть.