Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Жадан / Лузіна і Жадан презентували «Палату № 7»

23 квітня у столичному Музеї медицини Сергій Жадан та Лада Лузіна презентували перший свій спільний проект - книжку, яку має назву «Палата № 7». Свої тексти вони читали, застосовуючи детектор брехні.

Видання складається із двох творів – «І мама ховала це у волосся» Сергія Жадана та «Одуванчики» Лади Лузіної. Як зізналися автори, єдине, що об’єднує ці тексти – палата № 7, куди потрапляють герої книжки.

Ідея видати одну книжку за авторства Лузіної та Жадана належить видавцеві – генеральному директору «Фоліо» Олександру Красовицькому. За словами останнього, він розраховує на комерційний успіх проекту.

- У політиці поєднання електоратів двох різних проектів не завжди дають позитивний ефект. У літературі ми ж спробуємо поєднати дві читацькі аудиторії – Сергія Жадана і Лади Лузіної. Як на мене, це – дуже цікавий експеримент. До речі, у нашому видавництві готується ще одна книжка, у якій буде поєднано тексти (щоправда, публіцистичні) двох різних авторів – Володимира Єшкілєва з Івано-Франківська та Володимира Павліва – зі Львова, - поділився Олександр Красовицький.

Лада Лузіна каже, що їй було дуже цікаво працювати з Сергієм Жаданом. «Це – літературний експеримент і я сподіваюсь, він буде успішним. Десь за півроку чи за рік можна буде вже підбити підсумки. А головне – зрозуміти, чи варто продовжувати робити спільні проекти», - заявила письменниця.

У героїв книги є реальні прототипи. У Лузіної, наприклад, це – одна із солісток гурту «Реал О», а у Жадана – «ті, хто живе з ним у Харкові». Співавтори кажуть, що у «Палаті № 7» немає ані містики, ані відьом. Все – із нашого життя.

Сергій Жадан зізнався, що ідею написати текст виношував давно, але, якщо б не спільний проект з Ладою Лузіною, то навряд чи реалізував його.  

До слова, «І мама ховала це у волосся» Сергія Жадана вже перекладено російською та білоруською мовою. Незабаром текст має з’явитися у часописі «Новый мир».  

Книжку проілюструвала сама Лузіна. А от щодо обкладинки, то, як наголосив Жадан, у нього була гостра дискусія зі співавтором. «Лада пропонувала дуже радикальний варіант обкладинки. Я ж наполіг на своєму. Мій аргумент був наступним: Ладо, ця книжка потрапить до бібліотек, у тому числі – й шкільних». Яким був перший варіант обкладинки «Палати № 7» співавтори так і не зізналися.

Буквоїд

 

 
 

Додав nady у четвер о 02:51

Про автора

Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, перекладач, есеїст, органзіатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих перфоменсів та акцій громадянської непокори. Автор кількох книжок віршів та прози. Живе і працює в&nb

Автори пов'язані с новиною

Лада Лузіна

 

Коментарi

у четвер о 09:37
111

дожились...

у четвер о 14:08

шоубіз бля(

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска