Поет Юрій Андрухович, який уже вісім років співпрацює з польським гуртом Карбідо і випустив з ними альбоми "Самогон" (Польща 2006, Україна 2008) та "Цинамон (з додатком Індії)" обіцяї написати нові вірші для наступного спільного альбома.

Письменник згадує, що зарікався писати вірші після 30-ти, однак не може стримати свого слова собі, бо рука свербить.

"Якщо починати вірш знаючи, чим він закінчиться, я боюся, що нічого не відбудеться у вірші між початком і закінченням. Бо насправді щось мусить відбуватися. Писання віршів не можна собі зорганізувати. Не можна запланувати наступний тиждень, щоб ні на що не відволікатися. Щоб з понеділка до понеділка писати вірші".

Тим не менше, письменник обіцяє для нового спільного альбому з Карбідо написати нові вірші, попри те, що це ірраціональний процес.

"Це може будь-якої хвилини трапитися зі мною. Але якщо не вірші повноцінні, то мені хотілося б писати тексти для пісень. Хоч я тривалий час зневажав творчість поетів-піснярів. Але мені настільки важлива співпраця з музикантами, зокрема з Карбідо. Для нового альбому треба писати нові тексти, а не використовувати те, що було раніше. Четвертий альбом, можливо, буде створюватися на нових текстах. Це якраз те, що можна запланувати - залежно від того як композиції будуть між собою взаємодіяти. Це, як кажуть, справа техніки, а не інтуїції, осяяння та інших містичних штучок".