11 Міжнародний етно-джазовий фестиваль "Флюгери Львова" пройде у Львові у дворику Ратуші з 9 до 12 травня. На "Флюгерах" виступить понад 20 гуртів, у яких грають музиканти з України, Польщі, Словаччини, Угорщини та Казахстану. У програмі фестивалю будуть окремі рокові та блюзові дні, а також традиційне "Прокидання з ГИЧ Оркестром".

"Цього року ми робимо експеримент – вхід вперше буде платним. Це має два боки. Перший – будуть справжні поціновувачі цього фестивалю, і не буде великого напливу і штовханини у дворику Ратуші. Другий – менше шанувальників можуть собі дозволити відвідати фестиваль. Хоча ціни дуже лояльні. Квиток у день фестивалю коштуватиме 60 грн, попередній продаж- 30 грн, абонемент на чотири дні – 120 грн. Для студентів і постійних слухачів - знижки", - каже один із організаторів Юрко Вовкогон.

9 травня - рок-день на "Флюгерах". П'ять гуртів змагатимуться за участь у фіналі польського фестивалю "Rock Noc?". Організатори із 35 надісланих заявок відібрали львівську ска-панк команду "Абу-Касимові Капці", поп-рок гурт "Фіолет" з Луцька, львівський проект "Viter", який називає свій стиль folk'n'dustrial, хард-рокерів "Hairy Viper" з Києва та львівських трешерів "D. Hate".

10 травня на "Флюгерах" гратимуть блюз. Захід пройде на підтримку створеного цьогоріч "БлюзКлуб.Львів". Для слухачів виступлять Blues Market, київські Max Vatutin Trio, польські Micha? Milczarek Trio, урбаністичний блюз-фанк зіграє Vinipuz Mob, а завершить вечір Andrew Kokhan & BluesClub.Lviv Project.

11 травня на фестивалі виступатиме новостворений гурт "Джалапіта", у якому співає Соломія Чубай та грають музиканти з "Йорого Клоцу" і "ГИЧ Оркестру", електро-акустичний інді-поп дует Яни Шпачинської та Павла Нечитайла Zapaska, електронно-експериментальний гурт зі Словаччини Longital, що поєднує елементи джазу, блюзу, world music з електронікою.

"Прокидання з ГИЧ Оркестром" на "Флюгерах" розпочнеться о 10:00 в неділю, 12 травня. Вхід у костюмі звірятка на їхній концерт дає знижку у 50%.

Вечірню програму неділі розпочне джазовий проект Dzyga Imagine, створений з ініціативи МО "Дзиґа", опісля виступлять Ivory Street з Івано-Франківська (суміш диско, фанку, блюзу та джазу). Марина Захарова та Орхан Агабейлі у проекті Marinita Trio виступлять разом із угорським гітаристом, народженим на Закарпатті, Ференцом Бернатом. Польсько-український проект Дани Винницької та Кароліни Беімчік Babooshki виконуватиме мелодійні пісні прикордоння у джазовій обробці. Традиційно завершуватиме "Флюгери" гурт ShockolaD.