Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Гурт Фолькнери Утня 5,20 Mb
Гурт Фолькнери Весільна (2010 р.) 2,73 Mb
Потік Афіші MP3 Інформація

Автори / Гурт Фолькнери / «Фолькнери» везтимуть привіт від Чорного моря Білому

«Фолькнери» везтимуть привіт від Чорного моря Білому
«Двоколісні хроніки – 4» – це вело-мандрівка учасників етно-гурту « Фолькнери» країнами між Чорним та Білим морем: Україною, Білоруссю, Фінляндією, Росією. Їх мета – дослідження та збирання культури різних країн та регіонів. Маршрут пролягатиме різними шляхами – від бездоріжжя до автострад, різними населеними пунктами – від «забутих Богом» найменших сіл до багатотисячних міст. Тривалість експедиції – 67 днів.

Цьогорічний проект Фолькнерів має назву «Двоколісні хроніки – 4: Чорно-білі історії». Грандіозний тур розпався 21 травня. Музиканти поїдуть до Одеси потягом. Там пересядуть на велосипеди і вирушають в двомісячну експедицію. Але перед тим як рушити – наберуть в пляшку Чорного моря і відвезуть його до Білого, аби їх поєднати.

Здійснення проекту відбуватиметься у три етапи:

1. Етнографічна експедиція (травень-липень) передбачає зустрічі з людьми-носіями раритетних, автентичних зразків пісенного фольклору України, Білорусі, Росії та Фінляндії, що не відомі широкому загалу. Весь матеріал буде зніматися на відео та записуватися на аудіо-носії.

2. Передпрезентаційний період (липень–листопад). В цей час буде проводитись обробка накопиченого матеріалу, монтаж фільму, а також відтворення зібраних пісень гуртом «Фолькнери» для продовження їх життя «в реінкарнації» через надання нового оригінального звучання.

3. Презентації результатів проекту (листопад 2013 – лютий 2014) відбуватимуться в різних містах України і включатимуть у себе показ фільму, спілкування учасників проекту з аудиторією, фотовиставку, а також концерт гурту Фолькнери з напрацьованою пісенною програмою.

Результат проекту: фільм «Двоколісні хроніки – 4: Чорно-білі історії», презентації по всій Україні, що включатимуть виступ гурту «Фолькнери». Ярина Квітка: «Ми не долаємо цю відстань «на рекорд» – ми їдемо зустрічатися з людьми, говорити з ними, збирати їхні пісні та навзамін співати їм своїх, слухати їхніх життєвих історій, обрамлених пожовклими від часу чорно-білими світлинами, історій простого і складного людського життя між чорним і білим – історій, яких більше не буде в майбутньому. У світі, що так стрімко і кардинально змінюється, все буде вже інакшим».

Всі перебіги мандрівки будуть у блозі-щоденнику – http://dvokolisni.livejournal.com/

Учасники експедиції та автори проекту: Подружжя Володимир Муляр та Ярина Квітка – творці і учаснику етно-гурту «Фолькнери» та ідеї «Двоколісних хронік». Юлія Совершенна – співачка етно-гуртів «Фолькнери» та «Рожаниця».

Історія «Двоколісних хронік»:

Проект був започаткований у 2010 році подружжям Володимиром Мулярем та Яриною Квіткою як цикл мистецьких велоекспедицій по світу з метою популяризації народної культури, зокрема пісні, репрезентації українського фольклору в інших країнах, збирання пісень різних народів, а також популяризації екологічного – велосипедного – туризму. Перша експедиція під назвою «Мармурове кільце» була здійснена у тому ж році з України до Туреччини (3300 км, 73 дні). Її результат – фільм «Двоколісні хроніки: Мармурове кільце» – став призером усіх кінофестивалів, у яких брав участь: «Юшут» (Казань), «Грань» (Хабаровськ), «Сто дорог» (Санкт-Петербург), також було проведено ряд його презентацій з виступом гурту Фолькнери в багатьох містах України. Друга експедиція «Країна скарбів» була здійснена у 2011 році в Україні від Ужгорода до Луганська (2011 км, 44 дні). Результатом став фільм «Двоколісні хроніки – 2: Країна скарбів», який переміг у номінації «Кращий телевізійний фільм» на фестивалі «Золоте курча-2012» та отримав спеціальний приз «За популяризацію та яскраву подачу народної пісенної творчості» на фестивалі «Сто дорог-2013» (Санкт-Петербург). Третя експедиція «Від Карпат до Апеннін» пройшла з України до Італії у 2012 році через Польщу, Словаччину, Австрію, Словенію (1500 км, 22 дні).


 

 

 

 
 

Додав nady 27 травня 2013

Про автора

Етно-гурт "Фолькнери"- це креативні молоді люди, що відтворюють українську автентичну пісню у вільній обробці. Засновані в 2009 році "послідовниками В.Фолкнера" , а тепер ще й чоловіком і двужиною Вовчиком Муляром та Яриною Квіткою. До них зараз приєднала

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска