Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Тарас Шевченко / Розпочалася робота над циклом телевізійних фільмів та радіонарисів про Тараса Шевченка

Цикл складатиметься з  семи фільмів-нарисів тривалістю по 26 хвилин. Жанр циклу: біографічно-публіцистичний з елементами художньої реконструкції. Над сценарієм працює відомий режисер, драматург, актор, автор теле і радіопередач Олександр Денисенко.
 
Назва циклу “І я таки жив” говорить сама за себе. Адже мета проекту згадати живого Шевченка, відтворити його постать в обрамленні життєвих обставин та характерів, спробувати осмислити як народжуються генії і чому їх намагаються убити за життя і після смерті. Мова не про пам’ятник до 200-річчя Шевченка. На відміну від створеного роками канонічного стереотипу - цикл нарисів – це спроба побачити справжнього Шевченка, що “колись таки жив!”, як він сам казав у своєму вірші. 
 
Був він звичайним богомазом чи художником-академіком, поетом-бунтарем чи філософом свободи? Про це розкажуть знайдені спільно з шевченкознавцями факти і деталі, які відповідають реальному Тарасові Шевченку. В серіалі візьмуть участь представники академічної науки, відомі культурні та громадські діячі в Україні та за її межами.
 
Українське радіо

 
 

Додав nady 07 червня 2013

Про автора

Він був сином мужика — і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком — і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком — і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим...

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска