Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Калєкція Вона ще не виросла (сл. С. Жадан) (2014 р.) 7.81 Mb
Калєкція Назавжди 3,45 Mb
Калєкція Будьонівський марш 3,32 Mb
Калєкція Залатая осєнь 3,79 Mb
Калєкція Карусель 2.26 Mb
Калєкція Гуцулка Ксеня 2.66 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Калєкція / «Франко.Місія», інтерв'ю: «Калєкція»

Із 19 по 28 липня на Львівщині відбудеться масштабний мистецький фестиваль "Франко.М ісія". Напередодні фестивалю онлайн газета новин Львова "Варіанти" разом із організаторами "Франко.Місії" Мистецьким об'єднанням "Дзиґа" та ГО "Франко Фест" влаштовує спецпроект серії  інтерв'ю із відомими музикантами, які виступлять на фестивалі.

Починає спецпроект розмова із Геннадієм М'ясоєдовим, лідером легендарного харківського гурту "Калєкція". Наступними чекайте інтерв'ю з Олегом Скрипкою, Андрієм Середою, Ніно Катамадзе, Катею Chilly, Сашею Кольцовою, Тарасом Чубаєм, Міськом Барбарою, Віктором Янцо з гурту «Rock-H» та Мар'яном Пирогом з «ГИЧ оркестру».

отож:

Геннадій М'ясоєдов. "Калєкція"

Ця команда зароджувалась у час молодіжної революції на граніті, на поч. 90-х. Їхні революційні хіти були актуальними і впізнаваними і під час Помаранчевої революції.

Є в репертуарі Калєкції багато й лірики, більшість текстів гурту – на слова відомих українських поетів. За свою довгу історію гурт Калєкція випустила два альбоми – Відчуття присутності і Молода Україна forever.

Серед хітів Калєкції – «Дума про Слоника», «В небі канарєєчка літає», «Карусель», «Жовтень 90-го».

Геннадію, яка Калєкція сьогодні? Що змінилось?

Безумовно, Калєкція змінилась, не могла не змінитись. Завжди хочеться зробити щось нове та й ще настільки кардинально, що зазвичай на виході отримуємо якусь фігню, яку, в свою чергу, знову хочеться змінити і знову кардинально.

А Калєкція сьогодні – це басист Олександр Шпілька, саксофон – Олег Савка, драмер – Петро Троць, ну і гітара, співи – Геннадій М'ясоєдов.

Як бачите, нарешті у Калєкції 80% учасників мають українські прізвища. А то у Жадана колись питали дядьки з діяспори: «Який то в біса український гурт, в них же у всіх прізвища на -ов та на -єв!». Тепер вони мають заспокоїтись.

Що почуємо на фестивалі Франко. Місія чи будуть прем'єри?

Будуть як старі, можна сказати, перевірені часом пісні,так і нові – практично прем'єри.

Ви є ветеранами українського андеграунду, де найчастіше виступали на поч. 90-х, чи було
достатньо фестивалів, якими вони були?

Найчастіше виступали, звісно в Харкові, тоді була купа різних фестів, акцій саме там. Напевно фестивалів багато не буває, тому їх було недостатньо, хотілось ще й ще, а були вони веселими та драйвовими.

 

Якщо говорити про сьогодення, то на якому українському фестивалі ви б у першу чергу хотіли виступити?

В першу чергу, ми будемо 19 липня на Франко.Місії. А взагалі хотілося б і на Республіці в Кам'янці-Подільському, на Славське-Рок та багато ще де.

Чому Калєкція тільки час від часу виступає, чому не ведете активної музичної діяльності?

Тому що Калєкцію останні роки кидало від пофігізму з примітивізмом та мінімалізмом до алколголізму та перфекціонізму, ну і зворотньо. Але зараз все змінюється. Сподіваюсь, на краще.

Ще з 90-х ви почали "українізацію" Харкова, разом з письменниками та іншими культурними діячами організовували культурні провокації, чи дало це свій результат, чи немає розчарування?

Харків не треба було українізувати, він завжди був українським. Так що ніякого розчарування в результатах нашої «діяльності» звісно немає.

А от що мені болить, так це те, що у моєму рідному місті при владі таки потвори. Але сподіваюсь, їм вже недовго залишилось.

Кілька років тому Жадан писав, що у Харкові найкраща альтернативна музика, сьогодні творчість якої української групи вам подобається? Чи взагалі в правильному напрямку рухається українська музика, на вашу думку?

Зараз багато талановитих, цікавих команд. Вони різні і це добре. Я б не хотів когось окремо виділяти. Українська музика рухається в правильному напрямку, я кажу саме про МУЗИКУ, а не те лайно, яке пропонують українцям на ТВ та ФМ.

Де ще цього літа можна буде вас почути?

Цього літа будемо готуватись до осені, маємо купу матеріалу для нової програми і хочемо презентувати її наприкінці вересня чи на початку жовтня, так що – до осені!

інтерв'ю на "Варіантах": http://www.varianty.net/statt/kultura/item/12026-franko-misiya-gurt-kalektsiya

дуже давнє інтерв'ю  "Калєкції" у "Ляльці": http://dzyga.com.ua/musik/kalekcia.htm
відео:http://www.youtube.com/watch?v=FGMn7BlnT-A
http://www.youtube.com/watch?v=gdMSXfaaza8
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oArgrzcPJzA#!

 

 

 

 

 

 
 

Додав nady 14 червня 2013

Про автора

Гурт «Калєкція» народився в харківських робочих кварталах .

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска