Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Емма Андієвська / Вибух барв від Емми Андієвської на Ювілейному Форумі видавців

Почесний гість 20. Ювілейного Форуму видавців Емма Андієвська розфарбує вересневі львівські дні фарбами сюрреалізму та модернізму. На гостей Форуму чекає зустріч з відомою поетесою, письменницею, художницею.
 
Емма Андієвська – українка. Але ще в 40-ві роки емігрувала в Німеччину, потім жила у Франції та США. Це дозволило їй додати у свою творчу палітру відтінки багатьох культур. Більшу частину життя пані Емма провела в Мюнхені та Нью-Йорку, але це не завадило їй зберегти у своїй творчості українську самобутність, смак традицій та невиліковний біль за долю свого народу.
 
Про себе вона говорить так: «Я – Емма Андієвська, яка охоче дала б вирвати з грудей серце, аби Україна по-справжньому існувала. І все, що я творю, – для України, для її людей».
 
Вона є членом ПЕН-клубу, Спілки професійних митців Німеччини, Національної спілки письменників України. Її твори відзначені низкою літературних премій. У доробку  Емми Андієвської – 27 поетичних зіброк, 5 книг короткої прози, 3 романи та більше 9 тисяч картин.
 
За кордоном пані Андієвську поважають не менше, ніж на батьківщині. Критики відгукуються про неї, як про людину, що створила власний світ образів і відчуттів, який для кожного має інше значення. Відкрити величезну палітру емоцій і переживань цього світу можна буде на ювілейному Форумі у Львові.
bookforum.ua.

 
 

Додав nady 27 червня 2013

Про автора

Емма Андієвська народилася 19 березня 1931 р. в м. Сталіно (тепер Донецьк) в Україні. З 1943 р. на Заході. У 1957 р. закінчила Український Вільний Університет. Американська громадянка. Тепер живе в Німеччині.

Автори пов'язані с новиною

Форум видавців

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска