Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

АртПоле НагУаль. Никодим играет с облаками (2009 р.) 6,50 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Інформація

Автори / АртПоле / Міжнародний фестиваль АРТПОЛЕ: ЗВУКИ/ДІЇ В ПРОСТОРІ

Музика, перформанс, лендарт. Близько 300 учасників з 12 країн — від Індії, через Україну до Фінляндії. Наповнення програми нарешті закінчене, а головна новина полягає в тому, що програма АртПоля’2013 набагато насиченіша, ніж минулого року, і взагалі п’ятицілодобова.

Фестивальні події розпочинаються о 9:00 регеранками від Перкалабських Придатків. Далі по всій території фестивалю тривають найрізноманітніші майстер-класи. Можна освоїти варган, діджеріду та овочеві інструменти, відчути, що собою являє контактна імпровізація, навчитисямистецтву крутіння вогню, ліплення з глини, вирізання чудернацьких витинанок, створення повітряних зміїв…Вперше на АртПолі протягом всього фестивалю — Велика Галявина для дітей, на якій співатимуть, танцюватимуть, гратимуть, плестимуть солом’яні обереги і показуватимуть вистави.У фестивальному кіноклубі дружній фестиваль Docudays UA традиційно представить документальне кіно з різних куточків світу.Закинуте поштове відділення відкриється для фотовиставки «Уніж—світ», що представить роботи, відзняті в Європі, на Близькому та Далекому Сході, в Африці. Галерея лендартових об’єктів поповниться роботами Мирослава Вайди, Корнелії Кульбовської, Жанни Юськевич,  Аделі Ягібекової, Дениса Ковалевського. Цього року на АртПолі також німецькі художниці Ліза Шміц та Карлотта Брунетті, що не лише створять свої об’єкти, а й проведуть низку лекцій та майстер-класів.

Коли фестивальна публіка вже потроху втомлюється від навчання різним, починається дійство на сцені посеред дністрових вод.Water-сцена прибуде своїм ходом у перший день АртПоля з учасниками фестивального сплаву на борті. Тут виступлять: оркестр овочевих інструментівПаприкалаба, сімейний гурт з ВорохтиПетровичі і їхні вихованці  — дитячий гурт Петрос,білоруський експериментальний проект Saraswati, Фідель Тріо Квартет та Гич Оркестр — гурт-легенда, під чиї звуки прокидається Львів.

Далі оживає Велика сцена АртПоля. На найбільшому фестивальному майданчику не варто шукати стилістичної чи жанрової однозначності, це —музика, яка добре звучить у відкритому просторі. Музика різна —від автентики до натяків на те, чим є первинна-етнічна-природна музика в сучасному світі, від визначено етнічних: Napra(HU) з Угорщини, Mavigiz(TR) з Туреччини чи українсько-австрійські Гудаки VillageBand(UA) до експериментальних: Fantazio(FR),Enchantedhunters(PL), FaaraoРirttikangas(FI) чи Перкалабськ Придатки (UA), загалом понад 20 гуртів, не рахуючи експромтів, які щороку народжуються на АртПолі.

Абсолютні прем’єри очікуються на Малій сцені. Індійську легенду TheKingandTheCorpseрозповість Тьюп, харизматичний вокаліст Transglobal Underground,  під віртуозну гру Шими на сітарі. Містичну Гуцулію створюватимуть народжені у Верховині й Космачі і Москві — Прохор, музикант з московської індастріал-групи Eлeven, Мох з Перкалаби та Остап Костюк з Гич Оркестра. Вистава «Альберт» поєднає в собі вокальні експерименти Юрія Андруховича, авангардний контрабас Марка Токаря й духовні наспіви Уляни Горбачевської, а також  графіку Анатолія Бєлова, яка завдяки відкритому під час роботи над твором методу малювання «зі зворотного боку» допоможе слідкувати за сюжетом.Казка про бідного мандрівника «Ашик Гаріп» поєднає оповідь від хранительки урумського фольклору Аполлінарії Налчі, співпрацю скрипаля-чінгіне Рустема Асанова та djБадьян СC, а також експерименти з відео. В останній день дійство переміститься в поля над Унежем —тут відбудеться перформанс «Древовиди», на створення якого надихнула унікальна традиція багатоголосся, що й досі збереглася завдяки учасницям гурту «Древо».

До світанку життя переміщається на Public-сцену: до запрошених гостей — київські djБадьян СС таdjBinghi, московський електронний гурт SleepyBearsта інші — долучаються всі безсонні творчі особистості фестивалю. А там вже знову — реге-ранок. П’ять насичених днів з короткими перервами на сон серед безлічі вражень — чекаємо вас на АртПолі!

 

Організатор фестивалю: Агенція подій «АртПоле».

Генеральний партнер фестивалю: Перша приватна броварня.

Партнери фестивалю: Польський Інститут,Ґете-Інститут, мистецька агенція «Наш формат», концертна агенція «Перекресток», молочна компанія «Галичина» та ін.

Фестиваль відбувається за підтримки Івано-Франківської облдержадміністрації та Городенківської райдержадміністрації.

 
 

Додав nady 08 липня 2013

Про автора

Агенція "АртПоле" — фестивалі, концерти, виставки, вистави, читання та ін., мистецькі акції, які ми вигадуємо, розробляємо і організовуємо. Ми доволі суб'єктивні — працюємо лише з тими авторами, творчість яких вражає і надихає нас.

Автори пов'язані с новиною

Гич Оркестр

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска