Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

АртПоле НагУаль. Никодим играет с облаками (2009 р.) 6,50 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Інформація

Автори / АртПоле / АртПоле 2013: яблуневий сад, контрабас та Андрухович

З 10 по 14 липня село Уніж вже вкотре радо привітало гостей у яблуневому саду на березі Дністра. Одинадцятий Міжнародний фестиваль АртПоле пройшов під гаслом: "Даєш різноманіття!" і запросив як ніколи багато гостей з інших країн. Мультикультурну команду АртПоля представляли:  Фінляндія, Угорщина, Чехія, Франція, Польща, Росія, Білорусь та ін. Одними з найяскравіших  та найколоритніших учасників музичної програми став білоруський гурт "НагУаль", який дивував незвичними музичними інструментами з усіх куточків світу й загальними мелодіями із тих самих країв. Музику цього гурту характеризують як шаманський рок-н-рол, чи етнічний сюрреалізм, яку можна лише відчути налаштовуючись на одну хвилю з музикантами. Здається, у глядачів це вийшло стовідсотково.

Поета-сюрреаліста і перформера Fantazio недарма називають королем андеграундної сцени Парижу, адже його потужна енергетика запалювала серця глядачів у останній день фестивалю разом з колективом зібраним спеціально для виступу на АртПолі. Можна тільки уявити як фантастично звучатиме Fantazio та його друзі у затишній кнайпі нічної Франції.

Новосибірці "Рви Меха Оркестр" у буквальному сенсі розірвав натовп потужним драйвом й створили атмосферу нескінченного свята на АртПолі. Гурт настільки прийшовся до душі слухачам, що фрази з пісень було чути протягом всього фестивалю.

Як не крути, а своя сорочка до тіла ближча. АртПоле радували звуки рідних українському вуху гуртів "Перкалаба", "Гич Оркестр", "Йорий Клоц", "Крапка", "Перкалабські Придатки" та ін. без яких просто неможливо уявити музичну частину фестивалю.

Цікаво, що на АртПолі особливо відзначився улюбленець Патріка Зюскінда - контрабас. Він звучав з великої сцени з виступом майже кожного гурту, був зіркою майстер-класів як для дорослих, так і для дітей, а також просто задавав тон усьому фестивалю. Адже музичні подорожі від гурут "НагУаль" стали однією з улюблених розваг малечі АртПоля.

Протягом усіх фестивальних днів АртПоля, мала сцена дивувала непересічними перформансами. Безперечно, найочікуванішою виставою була "Альберт, або найвища форма страти" за участі Юрія Андруховича. Історія про Альберта Вироземського читалася, співалася й малювалася одночасно й поєдунючись з таємничістю уніжської ночі створила магічно-загадкову атмосферу, в яку поринули всі присутні. Надзвичайно вдале поєднання слова, звука й малюнка прийшлося до душі не лише прихильникам творчості Андруховича. Відчути таємничу магічність вистави найближчим часом можна буде  на фестивалі MERIDIAN CZERNOWITZ та ГОГОЛЬFESTі. 

Для тих, кому було замало купатись в Дністрі, поседеньок в кнайпах та збирання яблук на території наметового містечка, проводилися численні майстер-класи, де можна було навчитися майже всього. Найбільше запам`яталися ціанотипія, небесна майстерня, яка робила паперових зміїв та ловців снів, студія вогню "ПротиНочі", арт-рісайлінг, виготовлення блокнотів, ленд-арт майстерня naturally, витинанки та інші майстерні. Окрім того, неочікувано для всіх і навіть для самих майстрів на АртПолі організувався ще один майстер-клас по виготовленню дощовиків із пакетів для сміття, що було особливо актуально з огляду на погодні умови більшості днів фестивалю.

Спеціально для тих, хто не має музичного досвіду чи просто знудився грати на стандартних музичних інструментах вже вкотре АртПоле вражав своїм звучанямовочевий оркестр "Паприкалаба" під керівництвом короля морки та огірків Бенджаміна Коупа. Стиль цього гурту можна охарактеризувати як кабачек-панк чи морква-фолк. Цього року оркестр порадував слухачів старими хітами, а також овочевими новинками, зокрема слід згадати перформанс за участю Fantazio на Water-сцені посередині Дністра.

Відпочити від запального шалу АртПоля, або перечекати дощ можна було переглядаючи найцікавіші фільми з конкурсної програми короткометражок ДОКУ/КОРОТКО 2013. Деякі з них примушували посміхатися й були легкими та невимушеними, інші ж навпаки - спонукали до роздумів над життям і сьогоденням. Байдужим не залишився ніхто!

Хоча загальний настрій був трохи підмочений погодою, проте це не завадило відриватися на концертах, знаходити друзів у кнайпах, примножувати враження, дарувати посмішки та забрати з собою додому шматочок сонячного настрою, який зігріватиме до наступного АртПоля!

Спеціально для artvertep.com Надійка Вовк, Аліна Кобенко=)

 
 

Додав nady 17 липня 2013

Про автора

Агенція "АртПоле" — фестивалі, концерти, виставки, вистави, читання та ін., мистецькі акції, які ми вигадуємо, розробляємо і організовуємо. Ми доволі суб'єктивні — працюємо лише з тими авторами, творчість яких вражає і надихає нас.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска