Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Іздрик / У Рівному Юрко Іздрик з проектом DrumТиАтр провели нічний сеанс музики та поезії

Приїзд Юрія Іздрика до Рівного був давноочікуваним для великої частини молоді, але не всі були готові, що програма виступу стане такою гучною. Адже Іздрик прибув не сам, а разом із гуртом DrumТиАтр, який вони спільно із Григорієм Семенчуком започаткували як арт-проект кілька років тому. Тож у суботню ніч із 10 на 11 серпня у кіноцентрі «Ера» відбувалося велике дійство.

Слухачі збиралися у залі задовго до початку, що орієнтувався на 23 годину.

Програма була завбачливо розділена на дві частини. І поки Юрій Іздрик підігрівав азарт та інтерес публіки презентацією своєї нової збірки «Ю» та оригінальним виконанням власних віршів, з-за стіни залу «Вісконті» виразно чулися перші саунд-чеки.

Тим часом у холі кіноцентру у світлі синьо-червоних ламп велися розмови про створення проекту DrumТиАтр, про раніше видані книги та вірші із збірки «Ю», про відбуті презентації в інших містах Західної України, а також безспосередньо декламувалися вірші.

Про склад DrumТиАтру можна складати перекази, адже за історію гурту в якості експерименту там відіграло багато музикантів, долучались і відомі українські письменники.

Проте вже понад рік незмінним учасником гурту є Олексій Гмиря, талановитий барабанщик-мультиінструменталіст, відомий також участю у багатьох гуртах та проектах, причому не лише українських. Для нього це вже третій концерт у Рівному, проте раніше він виступав на сцені у складі проекту «Asea Sool».

Натомість і Гриць Семенчук, і сам Юрій Іздрик відвідували Рівне вперше, і вже з першої хвилини на сцені зізналися, що місто їм однозначно сподобалося.

Не менш теплими словами вони відгукувалися і про рівненську публіку, яку Юрко Іздрик назвав «майже ідеальною» по закінченню заходу. Концерт зібрав не лише найбільших шанувальників DrumТиАтру, проте енергією за настроєм концерту прониклися всі присутні. Вже на третій композиції під сценою кінозалу утворився танцювальний майданчик, адже всидіти на місці під таку музику справді важко.

Окрім традиційної (і водночас розширеної) програми, спеціально для Рівного гурт презентував кілька нових треків. А на завершення автор збірки «Ю» влаштував чисту імпровізацію із випадково вибраним віршем, наочно демонструючи, як саме їхні тексти поєднуються із ритмами та синтезом електроніки. Це був найдовший концерт DrumТиАтру за історію гурту, музикантів відпустили зі сцени лише о 2 годині ночі, проте автограф- та фотосесія затягнулися ще на добрих півгодини.

За кілька днів після заходу очікуються фотозвіти та відеозаписи, тож ті, кому не вдалося разом із DrumТиАтром розігнати тишу у одну із ночей серпня, зможуть постфактум відчути, як це все відбувалося.

Організувала подію команда «Літератури.RV», яка далеко не вперше влаштовує в Рівному літературні презентації. Але повноцінний музичний захід з вдалою поетичною частиною вони провели вперше. І це вийшло у них, як бачимо, досить вдало.

Буквоїд

 
 

Додав nady 14 серпня 2013

Про автора

Юрко ІЗДРИК — прозаїк, есеїст. Народився 16 серпня 1962 р. у м. Калуші на Івано-Франківщині. Закінчив механіко-технологічний факультет Львівського політехнічного інституту (тепер — Національний університет «Львівська політехніка»

Автори пов'язані с новиною

Григорій Семенчук

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска