Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / 20. Форум видавців у Львові: міжнародний книжковий ярмарок і літературний фестиваль. Відео-запрошення від Антіна Мухарського

20. Форум видавців у Львові: міжнародний книжковий ярмарок і літературний фестиваль

10 – 15 вересня 2013 р. «Форум видавців у Львові»  в 20-ий раз підтвердить, що саме тут є епіцентр сучасного літературного процесу та книжкового бізнесу,  що це є найбільший у світі ярмарок української книги, що Львів, який завдяки Форумові  вже 20 років називають книжковою столицею України, з повним правом може претендувати на звання «Місто літератури ЮНЕСКО».

20+ магічних цифр 20. Форуму видавців у Львові:

До 100 найвпливовіших людей за версією журналу «Корреспондент» входить президент Форуму видавців Олександра Коваль

5 000 000  поінформованих про Форум видавців в Україні і закордоном

100 000книжок привезуть учасники, з них 10 000 – це нові видання

50 000 очікуваних відвідувачів

10 000 осіб, які слідкують за нашими новинами у соціальних мережах на Фейсбуці, ВКонтакті і на YouTube.

711 учасників, в т.ч.

420 гостей, в т.ч.,362автори

220 видавців

41 книготорговець

20 громадських організацій

10 бібліотек

200 акредитованих журналістів зі 100 українських та іноземних ЗМІ

400 публікацій  у ЗМІ

150 волонтерів

340книжок від 80 видавництв, номінованих на здобуття премії «Найкраща книга Форуму 2013»

700 заходів у програмі

250 автограф-сесій

20 країн світу: Польща, Росія, Німеччина, Чехія, США, Канада, Білорусь, Великобританія, Франція, Данія, Латвія, Литва, Колумбія, Румунія, Сербія, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Каталонія і Нова Зеландія.

Вперше! Встановлений статус «Країна – Почесний Гість». Його отримала Польща, запропонувавши програму з 49 заходів.

4авторів у складі польської делегації. Зірковим гостем 20. Форуму видавців у Львові є всесвітньо визнаний філософ і культуролог Зигмунт Бауман (ZygmuntBauman).

Вперше! Форум видавців у Дрогобичі: поетичні читання у місті за участі літературних зірок світового рівня.

Отже, 20. Форум видавців у Львові це:

Найбільший у світі ярмарок української книги

Працюватиме 12 – 15 вересня у Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) і на проспекті Свободи. Книжки за видавничими цінами, антикризові акції та дисконтні програми, можливість виграти рідер PocketBookвід компанії BookLand.

8. Львівський міжнародний літературний фестиваль– найбільший у Центрально-Східній Європі. Про це свідчать 362автори з України та 20 країн світу і 263 події у програмі. Фестиваль очолює п’ятірку найкращих осінніх книжкових заходів світу за версією Forbes.

Найцікавіші проекти цьогорічного Літературного фестивалю:

Поетичний потяг Чернівці – Львів спільно з MERIDIANCZERNOWITZ.

9 вересня з Чернівців до Львова потягом  № 136 вирушать  Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Андрій Любка, Тарас Малкович, Єлена Фанайлова, Енн Коттен (AnnCotton), Нора Іуга (NoraIuga), Макс Чоллек (MaxCzollek) та інші поети з 16 країн світу. Рівно о 15.51 у цьому потязі розпочнуться читання для всіх охочих пасажирів. А 10 – 15 вересня вони візьмуть участь у заходах 20. Форуму видавців.

Фокусна тема «Жінка у світі, що змінюється»,на яку організаторів надихнула Ольга Кобилянська (1863-1942 рр.), письменниця, яку називають першою українською феміністкою і 150-річчя з дня народження якої відзначається цього року. Програмою, яка налічує 17заходів, опікується Ірина Славінська. Жінки дискутуватимуть на теми:

Історії жінок і жінки в історії

Авторка і героїня. Жінка в українській літературі

Жінка в українській освіті

Жінка-керівник чи чоловічий погляд на управління в культурі

Фестиваль «КОНТЕКСТ-2», який є продовженням програми створення,  підтримки  і розвитку інфраструктури, яка обслуговує літературний процес. Програму втілює ГО «Форум видавців» за підтримки Програми і³ «Ідея – Імпульс – Інновація» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Якщо Контекст-1 був присвячений менеджменту літературних подій, програма Контексту-2 зосереджена на літературній критиці і книжковій журналістиці. Лекції і майстер-класи проведуть найкращі літературні критики та журналісти з різних країн:

Юстина Соболевська (Польща)

Олександр Гаврилов (Росія)

Олаф Кюль (Німеччина)

Алі Боуден (Шотландія)

П’єр Астьє (Франція)

Ганс-Петер Куніш (Швейцарія)

Аревік Ашкароян(Вірменія)

Учасниками проекту стали 25 молодих журналістів.

Фестиваль ТРАНСЛІТ– наймасштабніший в Україні проект, спрямований на промоцію перекладацької діяльності. Публічна дискусія «Вулиця із двостороннім рухом: український переклад за останні 20 років», яка відбудеться у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи, стане підсумком досліджень перекладів з української на основні європейські мови, а також перекладів з європейських мов українською, здійснених впродовж 1991-2012 років.  Дослідження проведене у межах проекту Book Platform.

Молода Республіка Поетів–  9 конкурс-фестиваль поезії молодих авторів (віком до 25 років). На конкурс надійшли заявки від 99 авторів. 10 призерів прочитають свої твори на гала-концерті фестивалю 14 вересня.

Ніч поезії та музики нон-стоп– найдавніший (з 1997 р.) і найпопулярніший (близько 2 тисяч відвідувачів) захід Форуму видавців у Львові. До цьогорічної програми входять: поезія  Енріка Казасеса (EnricCasasses), Лінор Горалік, Клауса Анкерсена (ClausAnkersen), Бахита Кенжеєва, Томаша Ружицького (TomaszRozycki), Еугеніуша Ткачишина-Дицького (EugeniuszTkaczyszyn-Dycki), Юрка Іздрика, Галини Крук, Івана Малковича та ін.

Співатимуть музичні гурти PabloPavo i Ludziki (Польща), Ян Бедерман (Росія), DRUMТИАТРта ZAPASKA(Україна).

Урочиста академія з нагоди 20-річчя Форуму видавців у Львові, якавідбудеться 11 вересня у Львівській обласній філармонії за участі Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща Богдана Здроєвського (BogdanZdrojewski),Міністра культури України Леоніда Новохатька,керівників міста і області. Співатиме польська джаз-співачка світового рівня Ага Зар’ян (AgaZaryan).

На Урочисту академію запрошено письменників, журналістів, культурних, освітніх, політичних діячів, наших шановних партнерів – всіх, хто допомагав  і допомагає проводити Форум впродовж 1994-2013 років.

Урочиста церемонія вручення книжкової премії «Найкраща книга Форуму-2013»

Традиційно відбудеться у перший день ярмарку (12 вересня) у Львівській обласній філармонії. На почесну премію у цьому році претендують 80 видавництв і 340 книжок. 20 лауреатів конкурсу отримають відзнаки і грошові премії. Преміальний фонд – 50 тисяч грн. Також будуть вручені традиційні нагороди від  голови ЛОДА Віктора Шемчука, міського голови Львова Андрія Садового і наших партнерів.

Видавничий бізнес-форум

Спеціальний гість – Едвард Навотка (EdwardNavotka), засновник і головний редактор порталу publishingperspectives.com, виступить з лекціями «Чи справді Америка проти світу: правда про Amazon, Apple, MicrosoftandGoogle» та Книговидання в еру глобалізації: чудово, хвилююче, що далі?», а також подискутує з українськими видавцями про авторське право, електронні книги і підручники.

Оскільки портал publishingperspectives.com є найпопулярнішим фаховим ресурсом для видавців цілого світу, ми сподіваємося, що незабаром про Форум видавців у Львові і українські книжки дізнаються в багатьох інших країнах.

Дискусія «Імператор хвороб: перемогти хворобу, жити з хворобою, гідно померти» за участі письменниці Марії Матіос, журналістки і громадської діячки Катерини Гордєєвої, авторки книги «Победить рак!» і засновниці руху «Українські амазонки», д. псих. н, проф. Наталі Шевченко та ін. Модеруватиме  дискусію журналістка і телеведуча Ольга Герасим’юк. Дискусія проводиться за підтримки фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Обговорюватися буде книжка Сіддхартхи Мукерджі «Імператор хвороб: біографія раку», за яку автор отримав Пулітцерівську премію 2011 р.

Благодійна акція для пенсіонерів «Третій вік: Задоволення від читання»

Найголовніше – безкоштовне відвідування пенсіонерами книжкового ярмарку протягом всіх днів заходу (12 – 15 вересня).

В рамках благодійної акції відбудеться 6 зустрічей старшого покоління з письменниками і культурними діячами, а саме з: Еммою Андієвською (EmmaAndijewska), Татьяною Толстою, Валерієм Шевчуком, Ігорем Калинцем, Юрієм Макаровим та Василем Шкляром. Також, пенсіонери запрошені на виставу «Ромео і Джульєтта в кінці листопада», яку ставить театр ім. Марії Заньковецької.

IVЛьвівський бібліотечний форум

11 заходів в програмі для всіх, хто пов'язаний фахом або інтересом з бібліотечною справою. Бібліофорум проводиться у партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією.

Бібліофорум відкриватиме конференція на тему «Сучасні проблеми діяльності бібліотеки в умовах інформаційного суспільства». По завершенню відбудеться флеш-моб «Читай! Формат не має значення!»(14 вересня, 14.00, пр. Свободи біля пам’ятника Тарасу Шевченку).

Форум видавців у Дрогобичі– вперше! Поетичні читання за участі Наталі Хендл (NathalieHandal), Ліни Екдаль(LinaEkdahl)та ін. В наступні роки Форум видавців також відбуватиметься в інших містах Львівської області.

20+ рекомендованих подій:

9 вересня:

11.00Прес-конференція за участі Зигмунта Баумана, почесного гостя  20. Форуму видавців у Львові, а також директора Польського Інституту в Києві Ярослава Ґодуна (YaroslavGodun), директора  Інституту Книжки (Краків) Ґжегожа Ґаудена (GzergorzGauden), засновниці Форуму видавців у Львов Олександри Коваль, керівників Львова і Львівської області і партнерів.

Місце проведення: ZIK(вул. Вороного, 3, 1-ий поверх)

17.00Публічна лекція Зигмунта Баумана(ZygmuntBauman) на тему «Невелике доповнення до довгої соціальної історії часу». Модератор: Ярослав Грицак

Відбудеться у головному корпусі ЛНУ ім. І. Франка (вул. Університетська, 1)

10 вересня:

18.00Вистава «Джон Сміт в Україні» від мистецької групи YaraArtsGroup (США, Нью-Йорк)

Місце проведення: Дзиґа (вул. Вірменська, 35)

11 вересня:

19.00Урочиста академія з нагоди 20-річчя Форуму видавців у Львові. Співатиме джаз-зірка світового рівня Ага Зар’ян(AgaZaryan)

Місце проведення: Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

12 вересня:

10. 30 Прес-брифінг відкриття Форуму видавців у Львові за участі віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка, міністра культури і національної спадщини Республіки Польща Богдана Здроєвського, голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександра Курдіновича, голови ЛОДА Віктора Шимчука, голови ЛОР Петра Колодія, голови міста Львова Андрія Садового, засновниці Форуму видавців у Львові Олександри Коваль, директора фонду Ріната Ахметова «Розвиток України Анатолія Заболотного, голови фонду «Відкрий Україну» Арсенія Яценюка та ін.

Місце проведення: конференц-зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

15.00Лекція-дискусія на тему «Чи справді Америка проти світу: правда про Amazon, Apple, MicrosoftandGoogle» Едварда Навотки(EdwardNawotka), засновника і головного редактора онлайн-журналу publishingperspectives.com.

Місце проведення: конференц-зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

16.00Дискусія «Історії жінок і жінки в історії. Частина 1» за участі  письменниць Йоанни Батор (JoannaBator), Сильвії Хутнік (SylwiaChutnik), Наталки Сняданко та Віри Агеєвої.

Відбудеться у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 15)

16.00Круглий стіл «Сучасний стан та перспективи видання навчальної літератури в Україні». Модератори: голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич та президент Української асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін

Відбудеться у Голубій залі Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 15)

19.00Авторська зустріч з Еммою Андієвською (EmmaAndijewska). Модератор: Юрій Кучерявий

Відбудеться у Першому українському театрі для дітей і юнацтва (вул. Гнатюка, 11)

19.00Музично-поетичний перформанс Юрія Андруховичата дуету «Вервольф Сутра» (Вера Каппелер (VeraKappeler) і Петер Комрадін Цумтор (PeterConradinZumthor))

Відбудеться в актовій залі Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка (вул. Нежанківського, 5)

19.00Відкриття мистецької виставки «Жлоб-арт» з роботами художників, учасників проекту «Жлобологія» + «BIG-Жлоб-Party» і презентація альманаху «Жлобологія»

Відбудеться у музеї-ресторані Сало (пр. Свободи, 6/8)

19.00Церемонія вручення книжкової Премії «Найкраща книга Форуму-2013»

Місце проведення: Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

13 вересня

11.00Лекція-дискусія на тему «Книговидання в еру глобалізації: чудово, хвилююче, що далі?» Едварда Навотки(EdwardNavotka), засновника і головного редактора онлайн-журналу publishingperspectives.com.

Місце проведення: конференц-зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

12.00Круглий стіл на тему «Польща і Україна в останньому десятилітті» з Павлом Ковалем (PawelKowal), Витаутасом Ландсбергісом (VytautasLandsbergis) і Борисом Тарасюком

Відбудеться у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5)

12.00«Стронгоманія»: творча зустріч з Джеремі Стронгом(JeremyStrong) в ігровому форматі

Відбудеться у Першому українському театрі для дітей і юнацтва (вул. Гнатюка, 11)

13.00Дискусія на тему «Засоби масової інформації в Україні і Польщі» за участі Адама Міхніка (AdamMichnik), Яцека Жаковського (JacekZakowski), Сергія Лещенка, Сергія Рахманіна. Модератор – Андрій Куликов

Відбудеться у Львівському прес-клубі (пр. Т. Шевченка, 11, 2-ий поверх)

13.00Презентація результатів дослідження мобільного книго читання від компанії «Київстар»

Місце проведення: конференц-зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

15.00Презентація книжки Данути Валенси(DanutaWalesa) «Мрії і таємниці». Модератор: Ірина Магдиш

Місце проведення: конференц-зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

15.00Публічна дискусія «Вулиця із двостороннім рухом: український переклада останні 20 років» в двох частинах. Дискусія проводиться в рамках проекту BookPlatform

Місце проведення: Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6)

16.00  Дискусія «Імператор хвороб: перемогти хворобу, жити з хворобою, гідно померти» і обговорення книжки Сіддхартхи Мукерджі «Імператор хвороб: біографія раку» за участі письменниці Марії Матіос, журналістки і громадської  діячки Катерини Гордєєвої, авторки книги «Победить рак!», засновниці руху «Українські амазонки», д. псих. н, проф. Наталі Шевченко та ін. Модератор – Ольга Герасим’юк. Дискусія проводиться за підтримки фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»

Місце проведення: Дзеркальна зала Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 15)

16.00 Презентація української «Палінодії» Святійшого Патріарха Київського і Всієї Русі України Філарета

Місце проведення: Наукова бібліотека ЛНУ ім. Івана Франка

20.00Концерт «Умка. LIVE». Концерт відомої російської поетеси та рок-співачки

Місце проведення: Дзиґа (вул. Вірменська, 35)

20.30Читання і презентація поезії Герхарда Фалькнера (GerhardFalkner). Модератор– Юрій Прохасько

Відбудеться на подвір’ї Музею ідей (вул. Валова, 18а)

21.00НЕП: Ніч еротичної поезії

Відбудеться у театрі ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

23.00«Довга ніч короткого метру». Кінопоказ сучасних німецьких короткометражних фільмів

Відбуватиметься у конференц-залі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

14 вересня

11.00Бодунова презентація антології «Жити-пити. 40 градусів життя» за участі Сергія Жадана, Ірен Роздобудько, Андрія Кокотюхи, Лариси Денисенко та ін.

Місце проведення: відкрита сцена у проїзді Крива Липа

12.30Дискусія «Історії жінок і жінки в історії. Частина ІІ», яка відбудеться за участі письменниць Марії Матіос, Ізи Мейзи, Наталії Бабіної і Татьяни Толстої

Місце проведення: Дзеркальна зала Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 15)

13.00Дискусія на тему «Поезія і нові медіа» за участі Герхарда Фалькнера (GerhardFalkner), Константіна Ліба  та Сергія Жадана

Місце проведення: Чорна зала театру «Воскресіння» (пл. Генерала Григоренка, 5)

15.30Зустріч з Ініціативною групою «Першого грудня» за участі Блаженішого Любомира Гузара, Євгена Сверстюка, Мирослава Поповича, Мирослава Мариновича

Відбудеться у конференц-залі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

16.00Гала-концерт фестивалю Молода Республіка Поетів-2013

Місце проведення: Музей історії Релігії(пл. Музейна, 2)

17.00Дискусія «Авторка і героїня. Жінка в українській літературі» за участі Лариси Денисенко, Ірен Роздобудько, Галини Вдовиченко. Модератор – Ірена Карпа

Місце проведення: Ноїв Ковчег (вул. Ставропігійська, 9)

18.00Авторська зустріч з Янушем-Леоном Вишневським (Janusz Leon Wi?niewski)

Місце проведення: Біла зала театру Воскресіння (пл. Генерала Григоренка, 5)

18.00Відкриття виставки плакатів «Нічого не вирішено» Клауса Штека (KlausStaeck)

Відбудеться у Львівському державному природознавчому музеї НАН України

18.15«Пора вмирати». Авторська зустріч з Кшиштофом Зануссі(KrzysztofZanussi)

Місце проведення: конференц-зал Палацу мистецтв

19.00Авторська зустріч з Іреною Карпою

Відбудеться у Копальні Кави (пл. Ринок, 10)

19.00Показ фільму Кшиштофа Зануссі(KrzysztofZanussi) «Галоп» (75’)

Відбудеться у конференц-залі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 15)

20.00Презентація серії «Українська Поетична Антологія» за участю Віктора Неборака, Юрія Андруховича та Івана Малковича

Відбудеться у театрі ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

21.00НІЧ ПОЕЗІЇ І МУЗИКИ НОН-СТОП: 20 поетів і гурти PabloPavo i Ludziki (Польща), Ян Бедерман (Росія), DRUMТИАТРта ZAPASKA(Україна)

Місце проведення: Перший український театр для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11)

15 вересня

12.00Читання-марафон «Прокидання поезії: CITYLIGHTS»

Відбудеться у театрі ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

13.00Презентація книги Марії Матіос «Черевички Божої Матері»

Місце проведення: Палац мистецтв (вул. Коперника, 17)

16.00Музична презентація книги перекладів віршів Джима Моррісона. Модератор – Юрій Завадський

Відбудеться у театрі ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

19.00Показ фільму Кшиштофа Зануссі (KrzysztofZanussi)«Константа» (87’)

Відбудеться у конференц-залі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 15)

20.00Кінопоказ документального альманаху «Відкритий лоступ»

Відбудеться на подвір’ї Музею ідей (вул. Валова, 18а)

21.00Концерт словацького гуртуLongital

Місце проведення: музичний клуб «Культ» (вул. Чайковського, 7)

З програмою 20. Форуму видавців можна ознайомитись тут

20+ рекомендованих новинок:

Ів Аньєс. Підручник із журналістики. Києво-Могилянська академія

Данута Валенса Мрії і таємниці. Фоліо

Роберт Вальзер. Прогулянка (переклад Юрія Андруховича). MeridianCzernowitz

Януш Леон Вишневський. На faceз сином. Махаон

Роальд Дал. ВДВ (Великий Дружній Велетень). А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА

Люко Дашвар. На запах м’яса. Клуб Сімейного Дозвілля

Любко Дереш. Миротворець. Кальварія

Юрко Іздрик. Після прози. MeridianCzernowitz

Енрік Казасес.Фосфоресцентні канарки. Крок

Мічіо Каку. Фізика майбутнього. Літопис

Брати Капранови. Мальована історія Незалежності України. Зелений Пес

Ольга Кобилянська. Апостол черні. Букрек

Жан-Клод Маркаде. Малевич. Родовід

Марія Матіос. Черевички Божої Матері. Піраміда

Зигмунт Мілошевський. Зерно правди. Урбіно

Сідгартха Мукерджі. Імператор усіх хвороб: Біографія раку. Видавництво Жупанського

Анджей Піліп’юк. Хроніки Якуба Вендровича. Зелений Пес

Тарас Прохасько. Хто зробить сніг? Видавництво Старого Лева

Ірен Роздобудько. ЛСД. Ліцей Слухняних Дружин. Клуб Сімейного Дозвілля

Євген Сверстюк. Гоголь і українська ніч. Кліо

Джеремі Стронг. Нові пригоди ракети на чотирьох лапах. Видавництво Старого Лева

Чарльз Тейлор. Секулярна доба. Книга перша. Дух і Літера

Кшиштоф Чижевський. Лінія повернення. Кальварія

Грицько Чубай. П’ятикнижжя. Видавництво Старого Лева

20+ зіркових гостей:

Емма Андієвська– популярна німецька письменниця і художниця українського походження

Зигмунт Бауман– почесний гість 20. Форуму видавців, всесвітньо відомий польський філософ

Дмітрій Биков– відомий російський письменник, журналіст і кінокритик

ДанутаВаленса– екс-перша леді Польщі, презентує переклад автобіографії «Мрії і таємниці»

Януш ЛеонВишневський – один з найпопулярніших письменників сучасної Польщі

Мар’янаГапоненко – німецькомовна письменниця українського походження. У 2013 році за роман «Хто така Марта?» письменницю буланагородженаПремією Адельберта фон Шаміссо

Анна «Умка» Герасимова– російська рок-співачка, поет, фронтвумен гурту «Умка и Броневик»

ЛінорГоралік–письменниця, журналістка, авторка коміксів про Зайця ПЦ

Катерина Гордєєва, журналістка, громадська діячка і авторка книги «Победить рак» візьме участь у дискусії «Імператор хвороб: перемогти хворобу, жити з хворобою, гідно померти»

ЛінаЕкдаль – надзвичайно популярна у Швеції поетеса і драматург

КшиштофЗануссі – відомий польський режисер, письменник

Ага Зар’ян– всесвітньо відома джазова співачка

ЕнрікКазасес–поет, «каталонський Андрухович»

Бахит Кенжеєв– відомий  російськомовний казахський поет; живе в США

Павел Коваль – польський політик, доктор політичних наук, історик, публіцист,  депутат Європарламенту

Ришард Криницький– впливовий польський поет

ВитаутасЛандсбергіс– екс-голова сейму  Литовської Республіки

Жан-КлодМаркаде – професор, французький дослідник українського і російського авангарду

АдамМіхнік – засновник і головний редактор «Газети Виборчої»

ЕдвардНавотка –засновник і головний редактор видавничого порталу  publishingperspectives.com

Джеремі Стронг– всесвітньо відомий англійський казкар, автор дитячих бестселерів

Кріс Тведт– відомий норвезький письменник, пише в жанрі кримінального романа

ВірлянаТкач – засновниця і керівниця театрального проекту «YaraArtsGroup»,з яким презентує виставу «Капітан Джон Сміт»

ТатьянаТолстая – відома російська телеведуча і письменниця

Герхард Фалькнер– впливовий німецький поет

20+ українських зірок:

Юрій Андрухович з новим перекладом книги Роберта Вальзера «Прогулянка»

Юрій Винничук візьме участь у круглих столах на теми «Місце сучасної української літератури на літературній мапі світу» та «Герой нашого часу. Сучукрліт у пошуках актуальних постатей сьогодення»

Ольга Герасим’юк – відома українська журналістка і телеведуча модеруватиме дискусію «Імператор хвороб: перемогти хворобу, жити з хворобою, гідно померти»

Блаженніший Любомир Гузар– єпископ Української Греко-Католицької Церкви, учасникініціативної групи «Першого грудня»

Люко Дашвар презентує новий роман «На запах м’яса»

Лариса Денисенко з новим детективом «Розрахунковий стан»

Любко Дереш  презентує нові книжки «Миротворець» і «Остання любов Асури Махараджа»

Іван Драч – проведе автограф-сесію для прихильників

Сергій Жадан братиме участь у багатьох заходах 20. Форуму видавців у Львові, зокрема у поетичних читаннях на «Ночі поезії і музики нон-стоп» і в тандемі з Енн Коттен, круглому столі «Схід та Захід разом? Письменники і сепаратизм», презентації антології «Жити пити. 40є життя» тощо.

Юрко Іздрик  презентує нову книжку «Після прози»

Олександр Ірванець представить нову збірку «Вибране за 33 роки» в рамках презентації поетичної серії «ЧИСЛА»

Брати Капранови з новою книжкою «Мальована історія Незалежності України»

Ірена Карпа матиме авторську зустріч, а також модеруватиме жіночу дискусію «Авторка і героїня. Жінка в українській літературі»

Кокотюха Андрій візьме участь у дискусії «Гопота і суспільство» і презентації антології «Жити пити. 40є життя»

Андрій Курковвізьме участь у круглому столі на тему «Без ґрунту: чи може українська література зіпертися на українську романну традицію?»

Іван Малкович візьме участь у «Ночі поезії і музики нон-стоп», презентації серії «Українська Поетична Антологія» та ще в багатьох заходах 20. Форуму видавців.

Марія Матіосз новою книжкою «Черевички Божої Матері»

Антін Мухарський та  Іван Семесюк з арт-проектом «Жлобологія»

Мирослав Попович– сучасний український філософ, доктор філософських наук, професор, академік, учасник ініціативної групи «Першого грудня»

Тарас Прохаськоз дружиною Мар’яною  презентують нову дитячу  книжку «Хто зробить сніг?»

Ірен Роздобудькоз книжкою «ЛСД. Ліцей Слухняних Дружин»

Євген Сверстюкз книжкою «Гоголь і українська ніч»

Орест Стафійчук– карпатський мольфар, увійшов до 30-ки найсильніших екстрасенсів у міжнародному проекті «Битва екстрасенсів 7 Війна світів»

Патріарх Філарет– український православний архієрей, другий предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату

Валерій Шевчук– матиме авторську зустріч

Василь Шклярматиме авторську зустріч, а також візьме участь у круглому столі на тему «Герой нашого часу. Сучукрліт у пошуках актуальних постатей сьогодення»

Андрій Явнийз презентацією книги «Как усмирить сумасшедшую обезьяну. 25 способов изменения судьбы»

Відео-запрошення на 20. Форум видавців у Львові:

Відео-запрошення від інших відомих осіб:

  • мера міста Андрія Садового
  • президента ГО "Форум видавців" Олександри Коваль
  • Співачки Руслани 
  • владики Бориса Гудзяка  
  • поета і ведучого ТВі Андрія Бондара
  • Ярослави Барчук - ведучої ТВі

 
 

Додав ceny bab 29 серпня 2013

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

Автори пов'язані с новиною

Антін Мухарський ,

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска