Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Мар’яна Савка / Виставка ілюстрацій дитячих книжок «Як оживають книги»

У вівторок, 3 вересня, о 13.00 у Національному музеї літератури України (вул. Богдана Хмельницького, 11) відбудеться відкриття виставки ілюстрацій дитячих книжок «Видавництва Старого Лева»: «Як оживають книги». Запрошуємо всіх!

На виставці сім художників вперше представлять оригінали картин, які стали ілюстраціями до дитячих книжок, що вийшли у «Видавництві Старого Лева» протягом 2009 – 2013 років.

Свої роботи виставляють художники Катерина Штанко (ілюстрації до казки Лесі Вороніної «Слон на ім’я Гудзик»), Даша Ракова («Казки дідуся Гурама» Гурама Петріашвілі), Ростислав Попський («Казки Андерсена. Книга перша» та «Різдвяна історія» Чарльза Діккенса), Володимир Штанко («Казка про Старого Лева» Мар’яни Савки, «Метелик, який тупнув ніжкою» Редьярда Кіплінга та «Казки Андерсена. Книга друга»), Надія Каламєєць (збірки поезій «Шоколадні вірші про кохання» та «На каву до Львова»), Марина Михайлошина («Дитячий Кобзар», «Українські казки» та «Баламутинки» Романа Скиби) та Світлана Фесенко («Дідо-Всевідо» Олександра Гавроша)

«Школа книжкової графіки в Україні дуже сильна, - зазначає головний редактор «Видавництва Старого Лева», письменниця Мар’яна Савка. - Наші ілюстратори працюють на високому європейському рівні, водночас опираючись і на світові тенденції, і на національну спадщину, залишаючись ментально близькими до українського читача. Безперечно, щоб створити дитячу книгу, треба поєднати майстерність з любов'ю до дитини. Я щаслива працювати з найкращими майстрами дитячої ілюстрації і радіти їхньому професіоналізму і їхнім прекрасним людським якостям».

Виставка триватиме впродовж місяця в Національному музеї літератури України.

Серед учасників відкриття виставки: головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка, художники Катерина Штанко, Володимир Штанко, Марина Михайлошина, Світлана Фесенко та Надія Каламєєць. 

Видавництво Старого Лева

 
 

Додав nady 02 вересня 2013

Про автора

Поетеса, дитяча письменниця, літературознавець, публіцист, головний редактор «Видавництва Старого Лева». Народилася у містечку Копичинці Тернопільської області. У юності займалася співом і театром. 1995 р. у Львові закінчила університе

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска